Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Bob sluit na 2019 (Efteling)
Fotoalbum:

Omschrijving:
De Bob is uniek in de Benelux. De attractie werd geopend in 1985 en draait dus al heel wat jaren mee in het attractieaanbod van de Efteling. Toch blijft de baan erg populair onder de bezoekers. In combinatie met de relatief lage capaciteit zorgt dit meestal wel voor lange wachttijden. Toch is de rit het waard: de Bob bestaat uit een aantal erg fijne bochtencombinaties en haalt bovendien best hoge snelheden. In combinatie met het vrije gevoel van een bobsleebaan zorgt dit voor een erg amusante, familievriendelijke rit.

Bovendien is er een single riders line, die de bezoekers de kans geeft de wachttijd aanzienlijk te verkorten. Zoals de naam al aangeeft moet je wel bereid zijn plaats te nemen naast een vreemde en zo de lege zetels op te vullen.

Door de jaren heen is er veel verwarring geweest over de naam van deze attractie. De Efteling zelf communiceert Bob op hun website, maar is nooit consistent geweest in het park. Daarom staat de attractie ook bekend als 'Bobbaan' en soms 'Swiss Bob'.

Als je nog nooit van de Bobslee hebt kunnen genieten, moet je snel zijn: 2019 is het laatste jaar dat de baan open is. tegen het einde van het jaar word de baan uit het park verwijdert om plaats te maken voor Max & Moritz
Specificaties:
Type attractie: Bobsled Coaster
Bouwer:
Opening: 1985
Hoogte: 20 meter
Lengte: 524 meter
Topsnelheid: 60 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1:40

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.