Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Stampida (PortAventura World)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Stampida is een houten achtbaan die qua stats tot de middenmoot behoort. Het is dus zeker niet de langste, hoogste en snelste houten coaster binnen Europa. Maar toch is Stampida vrij uniek en dit door het feit dat het om een houten achtbaan met 2 tracks gaat. Bedoeling is om alzo een race tot stand te brengen, waarbij 2 treinen op hetzelfde ogenblik het parcours afleggen. Deze extra dimensie zorgt voor een bijzondere ervaring, waardoor deze woody wel degelijk als een topattractie mag beschouwd worden.

Door de duotrack is de layout van deze baan al speciaal op zich. Toch is dit nog niet alles, want er loopt immers nog een derde coaster doorheen de constructie, een zgn. junior woody 'Tomahawk'.

Thema: Een heuse stofwolk verraadt de komst van een aanstormende kudde buffels die voor niets of niemand uit de weg zal gaan. Indien je je op hun pad bevindt, kan je maar beter gaan lopen en hopen dat je de kudde kan voorblijven...
Specificaties:
Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
Opening: 1997
Hoogte: 26 meter
Lengte: 953 meter
Topsnelheid: 74 km/u
Ritduur: 1.40 minuten
Aantal treinen en passagiers: 4 treinen 24 passagiers per trein.
Speciale elementen: Duobaan

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.