Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Himalayabahn (Schwaben Park)
Fotoalbum:

Omschrijving:
De Himalayabahn was een klassieke achtbaan van de befaamde Duitse achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf. Het gaat om een Wildcat van het middelste type, met een grondvlak van 54 op 20 meter. In 1967 maakte deze baan, uitgebaat door Lulu Herhaus, haar première op de kermis. In 1989 kwam ze in Schwaben Park terecht, waar ze jarenlang de enige achtbaan van het park bleef. In 2003 kreeg ze het gezelschap van het kinderbaantje Crazy Worm, maar het duurde nog tot 2010 voor er een nieuwe achtbaan van volwassen formaat in het park verscheen: Force One. Enkele jaren bleven beide achtbanen in het park operationeel, maar na het seizoen 2015 moest Force One de taken van zijn voorganger volledig overnemen. De Himalayabahn werd verwijderd en op de vrijgekomen plaats werd het rustige boottochtje Märchenfahrt geopend.

Ondanks haar leeftijd werd deze kranige dame gelukkig niet tot schroot herleid. Kermisexploitanten Lutz en Willi Vorlop namen de baan over en knapten ze helemaal op. Onder de nieuwe naam Alpen Coaster maakte de achtbaan haar rentree op de kermis, waar haar hopelijk nog een mooie toekomst wacht.
Specificaties:
Type attractie: Steel Coaster
Bouwer:
Opening: 1989
Hoogte: 14 meter
Lengte: 460 meter
Aantal inversies: 0
Ritduur: 1 minuut 30 seconden
Aantal treinen en passagiers: 4 treinen 4 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.