Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Land van Toos (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
In het Land van Toos zijn al enkele spannende attracties te vinden, maar uiteraard ligt de nadruk hier op kinderattracties en -speeltuigen.

Topper hier is Toos-Express, een junior coaster die volledig indoor is gebouwd. Ook spannend zijn de razendsnelle Drakenslangen, bootjesglijbanen. En dan is er ook nog de supergrote zweefmolen. Verder zijn er prachtige carrousels en enorme grote, ronddraaiende theekoppen, maar ook speel- en klimkastelen en tot slot het Toverhuis, waar je met een toverstok zowaar zelf kan toveren!

De hal zelf kwam eerder industrieel over, kil en bovendien was de akoestiek slecht. Het thema toveren kwam niet echt uit de verf. Met de bouw van het Troy buitengebied sloeg het management duidelijk het pad van de kwalitatieve thematisatie in. En hierna werd het duidelijk dat het hoog tijd werd om na een decennium plannen te maken om de eerste hal grondig onder handen te nemen. In 2011 is men dan gestart met de uitvoering van de omtovering tot een echte gezellige indoorhal waar de beleving centraal staat.

Allereerst werd de inkomhal in een Oosters tintje gegoten en werd het Tovertheater verbouwd tot de nieuwe shop, eveneens in hetzelfde Oosters thema. Vervolgens werd in 2012 dan stapsgewijs de hele hal aangepakt, met een vernieuwd restaurant, een herlocatie van de softplay en klimtuigen, isolatie van de wanden, aankleding van de wanden met doeken, andere estetische toevoegingen zoals een gevelrij in Westerse toverstijl, een fontein en tot slot ook sfeerverlichting.

Na een investering van ongeveer 1,5 miljoen euro mag het resultaat er zijn. Het Land van Toos is klaar voor het volgende decennium en Toverland toont aan dat haar menens is om volop te gaan voor kwalitatieve theming en beleving!
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 2001

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.