Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Furius Baco (PortAventura World)
Fotoalbum:
Furius Baco
©2007 - Vincent De Vriendt

Furius Baco Furius Baco Furius Baco Furius Baco Furius Baco Furius Baco Furius Baco
Omschrijving:
Furius Baco is een zogenaamde launch coaster waarbij je vanuit stilstand gecatapulteerd wordt en tegen een hoge snelheid het parcours aflegt. Deze coasters moeten het vaker hebben van hun snelheid dan van hun parcours, wat ook hier het geval is. Deze coaster gaat niet hoog en heeft slechts 1 inversie. Het draait dus puur om de adrenaline van de snelheid. En adrenaline gegarandeerd, want Furius Baco was 10 jaar lang de snelste achtbaan van Europa! De acceleratie bedraagt maar liefst 135km/uur in slechts 3.5 seconden. Wat deze achtbaan verder vrij uniek maakt, is de trein. De zitplaatsen bevinden zich namelijk naast het spoor i.p.v. erop of eronder. Je hangt dus vrij te bengelen in de lucht en zal zowel het landschap voor je, boven je als onder je kunnen zien voorbijzoeven.

Furius Baco werd ingeplant in Mediterránea en het verhaal errond gaat als volgt. Een groot genie werkt in zijn lab aan een nieuwe uitvinding, een druivenplukmachine voor de wijngaardbouw in de Middellandse Zee regio. Alles lijkt goed te gaan tot zijn assistent, een ondeugende aap, besluit de handel over te halen waarmee de machine in werking wordt gesteld, terwijl de machine hiervoor nog niet klaar is...

Elementen: In Line Twist
Kostprijs: 15 miljoen euro
Specificaties:
Type attractie: Accelerator coaster
Bouwer:
Opening: 2007
Lengte: 850 meter
Topsnelheid: 135 km/u
Aantal inversies: 1
G-Krachten: 5.00 G
Ritduur: 55 seconden
Aantal treinen en passagiers: 3 treinen 24 passagiers per trein.
Speciale elementen: In Line Twist

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.