Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Anubis The Ride (Plopsaland De Panne)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Toen de eerste concepts van de achtbaan op het net verschenen, was er nog geen sprake van "het huis Anubis". Het stationsgebouw stond op de concept-arts als een gewoon huis, met één klein verschil: het stond op zijn kop! Van deze plannen werd echter afgeweken en er werd gekozen om een nieuwe televisieserie te introduceren in het park. Het resultaat mag er zijn: het stationsgebouw is een bijna exacte kopie op schaal 2/3de van het huis dat in de serie gebruikt word. De wachtrij binnenin is bijna een attractie op zich: je komt voorbij enkele taferelen, verborgen kamers en mysterieuze beelden terwijl je je mentaal voorbereid op wat er te wachten staat: één van de spectaculairste coasters van België, niet te missen als je een achtbaanfanaat bent!

Voor Gerstlauer, de leverancier van de baan, was Anubis The Ride de tweede launchcoaster die ze gemaakt hebben, na Lynet in Farup Sommerland. Het was de eerste achtbaan die de Plopsagroep geplaatst heeft met een inversie. Je gaat in het totaal drie keer ondersteboven in het bochtige parcours tussen de bomen achter het huis Anubis.

Eerste onride:
Specificaties:
Type attractie: Accelerator coaster
Bouwer:
Opening: 2009
Hoogte: 34 meter
Lengte: 600 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 3
Ritduur: 1m0s
Aantal treinen en passagiers: 3 treinen 6 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.