Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: China (PortAventura World)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Na Europa en Amerika trekken we naar het volgende continent: Azië! Meer bepaald brengen we een bezoekje aan het oude China.

De eyecatcher van dit themagebied alsook het ganse park was tot het seizoen 2012 de stalen achtbaan Dragon Khan. Deze multiloop achtbaan van Zwitserse topkwaliteit oogt niet alleen indrukwekkend, maar is het ook effectief, getuige de gegevens over deze baan die je onder de attractie kan terugvinden. Bovendien bevindt de achtbaan zich in een mooi kader, want vanuit verschillende ooghoeken zie je een dal dat plots stopt aan... de Chinese Muur! Erg knap uitgewerkt en origineel is het minste wat we hierover kunnen vertellen.

Maar vanaf 2012 wordt deze achtbaan overschaduwd door Shambhala, wederom een achtbaan van dezelfde Zwitserse bouwer B&M. Deze achtbaan is een hypercoaster, waarvan de bekendste in Europa ongetwijfeld Silver Star is die zich bevindt in het Duitse EuropaPark. Silver Star werd hiermee onttroond als hoogste achtbaan van Europa en Shambhala bepaalt nu de skyline van PortAventura Resort. Meer indrukwekkende cijfers over deze baan vind je terug onder de attractie.

In 2014 werd opnieuw dit gebied uitgebreid, dit maal met een nieuwe waterattractie genaamd "Angkor: Aventura en el reino perdido". Het betreft een nieuw type splash battle waarbij je maar liefst 10 minuten lang op avontuur trekt doorheen de dichtbegroeide jungle van Cambodja en ondermeer het prachtige tempelcomplex van Angkor Wat zal ontdekken. Je leest er alles over op de fiche van de attractie.

Naast beide topachtbanen en de nieuwe waterattractie zijn er nog een aantal family rides en een kinderattractiezone in een Chinees tintje gegoten. Qua gebouwen springt ook het Gran Teatro Imperial in het oog dat gebruikt wordt voor grootse shows. Tot slot kan je uiteraard ook hier terecht bij een aantal eetgelegenheden om je culinaire behoeften te bevredigen.

Met China als vierde thema heeft PortAventura opnieuw een originelere keuze gemaakt. China komt weliswaar in enkele Europese parken naar voren, maar is toch nog niet algemeen verspreid zoals het Western of Mexicaans thema. De uitwerking ervan is wederom erg gedetailleerd met Chinese poorten waar je het gebied binnen- en buitengaat, traditionele gebouwen en zoals reeds aangehaald de Chinese Muur. Met de recente toevoegingen wordt het duidelijk dat het thema nu stilaan meer wordt opengetrokken naar Azië in het algemeen. Shambhala is al eerder in Nepalese sferen te situeren en Angkor in Cambodjaanse sferen. Deze verruiming is een streling voor het oog. Kortom, een andere stijl die zorgt voor variatie en die innovatief overkomt.
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 1995

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.