Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: OzIris (Parc Astérix)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Over de ATTRACTIE

7 april opende Parc Asterix het seizoen 2012 met een volledig nieuw themagebied: Egypte.
1 van de attracties in dit nieuwe themaland (en tevens ook de grote nieuwigheid van het park) is deze omgekeerde "inverted" coaster: OzIris, van gerenommeerd achtbaan constructeur Bolliger & Mabillard. B&M achtbanen staan bekend om hun comfort, soepelheid en pittige elementen. Ook OzIris heeft al deze kwaliteiten, alsook een erg knappe thematisering om het plaatje compleet te maken!

Het VERHAAL

Magier Iris keert na een kort verblijf in Gallië, en na een ontmoeting met Asterix en Obelix, terug naar huis om er een Egyptische tempel te bouwen. Om zijn reputatie eer aan te doen maakte hij een nieuwe betovering die bezoekers doet vliegen en rondzweven als vogels.
"Bij Toutatis kijk mij aan, je bent een vogel !"

TRIVIA

De Egyptische magiër Iris is te zien in een Asterix animatiefilm. Bekijk een fragment uit Les douze travaux d'Asterix (De twaalf werken van Asterix), uit 1976. De Egyptische bouwstijl alsook Iris zelf zijn duidelijk te herkennen in de attractie en wachtrij van Oziris.

Specificaties:
Type attractie: Inverted Coaster
Bouwer:
Opening: 2012
Hoogte: 35 meter
Aantal inversies: 5
Aantal treinen en passagiers: 3 treinen 32 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.