Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Goudurix (Parc Astérix)
Fotoalbum:

Omschrijving:
In 1989 was Goudurix de stalen achtbaan die in Europa het vaakst overdekop ging. In die tijd waren 7 inversies het Europese record.

Goudurix staat aan het grote meer van het park. Omringd door water, ziet de stalen constructie van deze intense achtbaan er prachtig uit. Een pittig baantje, met (volgens sommigen) een niet echt comfortabel ritverloop. Wanneer de coastertrein zich door het vele bochtenwerk wringt, krijg je als passagier behoorlijk wat schokken te verwerken. Toch is dit een echte must-do als je in Parc Astérix bent.

In 2007 heeft deze baan na vele jaren eindelijk een waardig station gekregen, een echte Vikingboot, een resultaat dat gezien mag worden.

Aan het schokkende ritverloop werd in het voorjaar van 2013 gewerkt. De constructeur van de baan heeft in opdracht van het park enkele lastige parcoursstukken herwerkt, zodat Goudurix weer aangenaam te berijden is.


Specificaties:
Type attractie: Steel Looping Coaster
Bouwer:
Opening: 1989
Hoogte: 36 meter
Lengte: 950 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 7
Ritduur: 1:20
Aantal treinen en passagiers: 2 treinen 28 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.