Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Angkor: Aventura en el reino perdido (PortAventura World)
Fotoalbum:

Omschrijving:
"Angkor: Avontuur in het verloren koninkrijk" is een familievriendelijke, interactieve waterattractie die je op sleeptouw neemt doorheen de dichtbegroeide jungle van Cambodja. Tijdens deze avontuurlijke boottocht zal je voor verschillende verrassingen komen te staan. Zo zullen slangen opduiken uit de rivier, tijgers opduiken aan de oevers en apen rondslingeren in de bomen. Soms kom je ook mysterieuze dorpen tegen, alsook ruïnes van tempels en kolossale olifantenbeelden. De avonturiers moeten echter niets vrezen, want ze zullen zich kunnen verdedigen tegen deze potentiële gevaren.

De waterattractie is een nieuw type splash battle van het Duitse familiebedrijf MACK Rides, het bedrijf van dezelfde eigenaars als van dat ander bekend en populair resort Europa-Park. PortAventura Resort kreeg dus de primeur om als eerste park dit type tentoon te stellen. De statistieken ogen indrukwekkend. Er is maar liefst 1 hectare grond vrijgemaakt voor de aanleg ervan! De lengte van het parcours bedraagt een 300-tal meter, wat meteen een unicum is in Europa. Hierdoor duurt een tochtje doorheen deze wateren ook liefst een 10-tal minuten, meteen één van de langst durende attracties binnen het genre die je op dit continent zal vinden. De boten zelf bieden plaats aan 8 passagiers en er zijn maar liefst 14 boten waarmee de capaciteit uitkomt op ongeveer een 750-tal personen per uur.

De attractie is toegevoegd aan het gebied dat, althans momenteel nog, is aangeduid als China. Echter, de thematiek is sinds de komst van Shambhala die zich bevindt in het hooggebergte van de Himalaya met dus een eerder Nepalees aanvoelende stijl, duidelijk meer algemeen Aziatisch geworden. En zodoende is er wel ruimte om geografisch nog iets verder te trekken in Azië, meer bepaald tot in Cambodja. De inspiratie werd gehaald bij de dichtbegroeide Aziatische jungles in het algemeen en het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor Wat in het bijzonder.

Angkor Wat, dat eigelijk 'stad van tempels' betekent, is een hindoeïstische tempel in Cambodja en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Deskundigen schatten dat het complex gebouwd is tussen de 9de en 15de eeuw. De weelderige jungles en mangrovebossen rondom Angkor Wat zitten vol legendes en mysteries. En deze hebben model gestaan voor het verhaal achter Angkor: Aventura en el reino perdido.
Specificaties:
Type attractie: Splash Battle
Bouwer:
Opening: 2014
Lengte: 300 meter
Ritduur: ongeveer 10 minuten

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.