Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Maximus' Blitz Bahn (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Maximus' Blitz Bahn is de vervanger van Woudracer, de elektrisch aangedreven bobsleebaan die vertrekt vanuit Magic Forest en die zich grotendeels buiten de tweede hal bevindt.

Door de jaarrond opening van het park werd de baan intensief gebruikt en aangezien ze grotendeels in open lucht lag, was ze onderhevig aan de verschillende weersomstandigheden zoals vrieskou en hitte. Vorige winter werd er nog veel geld gestopt in herstellingen, maar al gauw bleek dat dit niet mocht baten. Gezien de populariteit en eigenheid van dit type attractie werd besloten om de baan grotendeels af te breken, maar wel een nieuwe in de plaats te bouwen.

Maximus' Blitz Bahn is niet zomaar een vervanger. Toverland grijpt deze kans aan om meteen voor een versie met de nodige theming en beleving te gaan en de tweede hal, Magic Forest, deels te restylen en upgraden. De rechterkant van de hal, en dus ook de bobsleebaan, krijgt een Oostenrijks thema.

Maximus Müller is een Oostenrijks uitvinder die vroeger al in Toverland heeft gewoond, meer bepaald in Villa Fiasko. Je kan er vandaag nog steeds zijn uitvindingen terugvinden. Na een verblijf van enkele jaren in Oostenrijk is hij terug van weggeweest om z'n nieuwste uitvinding te bouwen: de snelste bob ooit!

De nieuwe bobbaan krijgt een overkapping waardoor deze beter beschermd wordt tegen vrieskou en hitte, wat de levensduur ten goede zal komen. Tevens krijgen de nieuwe wagentjes on board muziek, opnieuw van het gerenommeerde IMAscore die ook de muziek voor de Magische Vallei geleverd heeft. De wachtrij wordt interactief en komt te liggen in een Oostenrijkse chalet. Tijdens je rit wordt gemeten wat je rondetijd is. Bij aankomst kan je dan op je foto je rondetijd zien en deze op een speciale website invoeren. De snelste gasten kunnen leuke prijzen winnen.
Specificaties:
Type attractie: Bobsled Coaster
Bouwer:
Opening: 2015
Topsnelheid: 45 km/u
Aantal treinen en passagiers: 10 treinen 2 passagiers per trein.
Speciale elementen: Tunnel, Snelheid zelf te bepalen

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.