Altijd de goedkoopste pretparktickets?
Bezoek onze kortingspagina!

Grijp korting
Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Symbolica (Efteling)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Na meer dan 20 jaar pakte de Efteling in 2017 opnieuw uit met een darkride: Symbolica. Met een kostprijs van 35 miljoen, en de reputatie van de Efteling als themapark, waren de verwachtingen heel erg hoog gespannen. De attractie staat pal op de plek waar vroeger de Brink was, het grote plein op het einde van de Pardoes Promenade. Men zal in Symbolica zelf mee de rit bepalen: er zijn drie verschillende routes om uit te kiezen.

De darkride is ontworpen door Sander de Bruijn, eerder verantwoordelijk voor succesnummers als Ravelijn en Baron 1898. Het ritsysteem wordt geleverd door ETF ride systems die eerder verantwoordelijk waren voor Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

Oorspronkelijk zou de attractie Hartenhof gaan heten en in 2012 al openen. Uiteindelijk ging dat plan niet door, al werd toen wel Polle's keuken gerealiseerd, het bijhorende horecapunt van Hartenhof. Vijf jaar later kwam er na een heleboel wijzigingen en een nieuwe naam toch een grootse darkride, pal in het midden van de Efteling.

In Symbolica ga je op audiëntie bij koning Pardulfus en neemt de tovernar Pardoes je mee door de vertrekken van het paleis. Zo kom je langs verschillende ruimtes boordevol magie alvorens je de koning bezoekt!
Specificaties:
Type attractie: Dark Ride
Bouwer:
Opening: 2017
Ritduur: 6-7 minuten
Aantal treinen en passagiers: 34 treinen 6 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.