Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Walibi's nocturnes 2011
Share
Auteur: Kris Peeters @ 31 Jul 11

Nocturnes in Walibi

Jaarlijks organiseert Walibi nocturnes of avondopeningen, waarbij het park geopend blijft tot laat in de avond (23h00). De avonden worden gevuld met extra animaties en een afsluitend spectaculair vuurwerk. Pretparken.be ging een kijkje nemen in het park dat de laatste tijd nogal veel in een slecht daglicht kwam te staan door storingen.

Algemeen beeld Walibi Belgium op zaterdag 30 juli 2011

Ondanks vele negatieve klanken op ons forum, Facebook en bepaalde kranten, moeten we op basis van onze ervaringen op zaterdag 30 juli 2011, toch de meeste ervan ontkrachten.  Op de dag van ons bezoek werkte bijna alle attracties op volle kracht met een grote capaciteit.  Dalton Towers werkte de hele dag met vier(van de vijf) bakjes, Calamity Mine met drie treinen. 

Toch dienen we te vermelden dat de parktrein en de Vampire voorlopig niet meer geopend zijn voor het publiek. Cobra, die gedurende de eerste helft van het seizoen gesloten was, is echter opnieuw toegankelijk voor het publiek.

Extra animatie en vuurwerk

Vita had haar podium opgesteld recht tegenover de 4d cinema, die dit jaar de nieuwe film 'Rokkenrol' draait.  Een geslaagde locatie voor deze dance battle.  Deze show wordt meerdere keren per avond uitgevoerd zodat iedereen de kans krijgt om deze 'en passant' te bekijken.

Het gaat hier om een dance battle, een wedstrijd tussen Walibi en Squad met hun volgelingen. Over de hele lijn zit er beweging en ritme in, en op sommige momenten wel een heftig stukje dansen van alle performers.

Op het einde is er niet echt een winnaar van de dance battle, maar wordt iedereen uitgenodigd om lekker mee te dansen op de muziek met Walibi en Squad.

Tegen de klok van 22.45u werd het traditioneel vuurwerk afgeschoten boven het meer.  

Omdat tekst niet zoveel zegt over het geheel, is het beter te vertellen met foto's.

Praktische informatie

Ook zin gekregen om een nocturne van Walibi mee te maken? Dat kan nog op de volgende 2 zaterdagen 6 en 13 augustus 2011. Tickets kan u met korting aankopen via Walibi.com

 

Tekst en foto's: Kris Peeters - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.