Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Toverland maakt topchefwens waar
Share
Auteur: Steven Loockx @ 17 Aug 11

Als ik kon toveren dan… zou ik graag een dagje topchef willen zijn in een restaurant!

Op woensdag 10 augustus 2011 ging Toverwens #9 van de Als ik kon Toveren campagne van Attractiepark Toverland in vervulling. De 11-jarige Nancy Derks uit het Belgische Hamont was de gelukkige. Omdat zij graag voor 1 dagje topchef wil zijn, werd zij onlangs verrast op de camping in Meijel.

 

Koken met sterren

Nancy, die genoot van haar vakantie op een camping in Meijel, werd daar onder het toeziend oog van vele vriendjes en vriendinnetjes verrast en gehuldigd met een oorkonde en een sjerp. Vervolgens werd Nancy meegenomen naar het met een Michelin-ster bekroond restaurant ‘Avant Garde’ in Eindhoven. ‘Poeh dat is sjiek!’. Eenmaal aangekomen bij Avant Garde kreeg Nancy eerst wat (achtergrond)informatie over het restaurant, de menukaart, wijnkaart en ze leerde een aantal etiquette van gastheer Roel Jereskes. Vervolgens kreeg Nancy een echte koksbuis aan en koksmuts op, want toen begon het echte werk; koken in een sterrenkeuken! Samen met chefkok Johan van Groeninge en koks Ton en Twan mocht Nancy een 3-gangenmenu koken voor haar gezelschap. Bij het maken van het voorgerecht leerde Nancy al meteen dat koken in een sterrenrestaurant veel nauwkeurigheid en kwaliteit vereist. Ze mocht bijvoorbeeld het bord waar het eten op werd gelegd niet met haar vingers aanraken… en dat is lastiger dan je denkt!

Vervolgens bereidde Nancy een overheerlijke runderhaas als hoofdgerecht en tot slot haar favoriet: het toetje met mango-ijs! Iedereen genoot van de kookkunsten van Nancy, die zelf duidelijk zichtbaar straalde van haar kookavontuur.

Om de dag helemaal mooi af te sluiten kreeg Nancy uit handen van de chefkok de recepten van de gerechten die ze vandaag heeft bereid… morgen kookt ze deze opnieuw voor alle vriendjes en vriendinnetjes op de camping.

Als ik kon toveren…

Attractiepark Toverland maakt naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan 10 weken lang, elke week een magische wens waar. Deze bijzondere wensen worden gekozen uit alle inzendingen die binnenkomen via de speciale actiewebsite. De meest grappige, bijzondere en magische wensen worden in vervulling gebracht. De wensdag wordt gegarandeerd een dag om nooit te vergeten!

Tekst en foto: ©2011 Toverland

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.