Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Feestende bezoekers op Adrenaline 2011
Share
Auteur: Jimmy Van Dijck @ 29 Aug 11

Beats in Bobbejaanland!

Bass Events shirt... Check! Nike Air Max... Check! Ticket... Check!
Helemaal klaar voor Adrenaline 2011 trokken duizenden bezoekers naar het Plezantste land voor harde beats en hevige thrills. Voor de 4de maal organiseerde Bobbejaanland in samenwerking met Bass Events het muziekfestival Adrenaline. Bezoekers konden genieten van de beste Hardstyle en Jump, en tegelijkertijd genieten van de verschillende attracties in het pretpark.

 

Druk, drukker, drukst!

Dat dit originele festival steeds maar populairder wordt, werd duidelijk door de wachttijd. De Lijn had verschillende bussen ingelegd, maar dit kon soms niet verhelpen dat je door de waanzinnige drukte wel eens een halfuur moest wachten op de volgende rit. Aangekomen aan het park zakte bij een aantal de moed al in de schoenen bij het zien van de lange wachtrij aan de ingang. Niettemin schoot de wachtrij heel goed op, en tegen onze verwachtingen in, waren we sneller in het park dan we gedacht hadden.

De horeca heeft vast en zeker ook geweten dat er iets speciaals te doen was in Bobbejaanland. Bij de meeste horecagelegenheden moest men minimaal een halfuur wachten voordat men kon beginnen met eten. Hier werd ook meteen het eeuwige minpuntje van Bobbejaanland duidelijk, de horeca...

Aan de ingang kregen de bezoekers een bandje waardoor men in en uit kon lopen bij de Hardstyle en Jump area. Dit in en uit lopen ging soms niet zo makkelijk als men zou denken... Op sommige momenten stonden er zoveel bezoekers te wachten om bepaalde DJ's te kunnen zien, dat de area's volledig volzaten. Dus was het even wachten tot er een aantal bezoekers terug naar buiten wandelden zodat de volgende groep mensen naar binnen kon gaan. Dit is echter iets waar noch Bobbejaanland, noch Bass Events iets kan aan doen. Als de area's vol zitten, zitten ze vol, en dan is het een paar minuten wachten geblazen. Men kan natuurlijk ook altijd een halfuurtje vroeger de area binnengaan, voordat het grote publiek naar binnen wilt.

 

 

Sfeer en het dak eraf!

Iets wat meteen opvalt aan het publiek van Adrenaline, is dat bijna iedereen volledig uit de bol gaat en geen seconde blijft stilstaan. Tel hierbij Mc Villain en Mc Chucky die het publiek nog wat extra opzwepen, en je weet meteen hoe geweldig de sfeer in het park was! Op een bepaald punt besloot Mc Villain zich aan een stagedive te wagen, wat op luid gejuich van het publiek werd onthaald.

Dat Adrenaline een uniek feest is, moet niet meer gezegd worden. Nergens anders vind er een Hardstyle feest in een pretpark plaats. Het concept dat bezoekers kunnen afwisselen tussen attracties en muziek wordt uitermate sterk geapprecieerd. Tel hierbij een mooie line up op, en je hebt een succesvol feest. Zeer positief was het lichtgebruik in de paardenarena, stroboscopen werden afgewisseld met spots die de hele hal telkens opnieuw in een andere kleur belichtten. Zeker niet slecht voor een zaal die normaal dient doet als een hal voor paardenshows.

 

DJ Coone

Eén van de grote namen op Adrenaline was DJ Coone. Pretparken.be had de eer om hem enkele vragen te stellen.

PRETPARKEN.BE Goeiedag Koen, je hebt al op talloze plaatsen gedraaid, maar waarschijnlijk nog nooit in een pretpark, buiten hier op Adrenaline. Hoe speciaal is het voor jou, om op zo een locatie het publiek uit zijn dak te zien gaan?

DJ Coone Hier in de paardenarena is het geluid heel bombastisch en gaat het publiek altijd los. Het is ook een feestje waar de iets jongere bezoekers onder ons naar toe kunnen gaan. Ze kunnen eigenlijk alleen maar filmpjes op youtube kijken van al die feestjes, en dit is dan het enige feestje waar ze zelf ook naartoe kunnen gaan. Dat maakt het natuurlijk wel iets heel geweldig.

PRETPARKEN.BE Heb je nog op andere unieke plaatsen ooit gedraaid?

DJ Coone Op een boot, dat is wel vrij cool, maar voor de rest niet echt iets uniek, buiten dan hier in Bobbejaanland. Nog nooit op een vliegtuig, maar misschien komt dat wel nog, dat zou wel tof zijn.

PRETPARKEN.BE Elk jaar trekt Adrenaline duizenden feestgangers. Wat is de kracht van dit unieke evenement denk je?

DJ Coone Het komt eigenlijk een beetje op hetzelfde neer, zowel de echte hardstyle fans als hun jongere broertjes of zusjes kunnen samen komen feesten. De kracht is eigenlijk de combinatie van harde beats en fun in een pretpark!

PRETPARKEN.BE Koen, je komt uitspronkelijk uit Turnhout, wat niet zo heel ver van Bobbejaanland afligt. Bezocht je het park vroeger regelmatig?

DJ Coone Ik ben hier vroeger wel dikwijls geweest ja, de laatste jaren echter niet veel meer, maar ik vind het wel een heel leuk park. Mijn leukste herinnering aan het park blijft Revolution, dat is pure nostalgie!

PRETPARKEN.BE Zeker Revolution dan nog eens een keertje doen, aangezien de oude film met de klok en de muziek voor een tijdje terugkomt!
Als beroemde DJ kom je vaak in het buitenland om te draaien, bezoek je dan soms wel eens een pretparkje als je even wat vrije tijd hebt?

DJ Coone Ik kom veel in het buitenland, maar meestal kom ik 's avonds aan, ga ik draaien en ben ik 's morgens al terug weg. Mensen vragen dan ook vaak aan mij:  "Je zit vaak in Italië, je draait in Lloret, allemaal op plaatsen waar de zon hard schijnt en toch zie je niet echt superbruin?" Maar dat komt dus omdat ik niet echt lang kan genieten van vrije tijd op al die plaatsen.

PRETPARKEN.BE Je bent begonnen in de jumpscene, waar je heel succesvol was, daarna kwam je terecht in de hardstyle, waar we je gerust als Belgische held mogen bestempelen. Wat denk je... Volgende stap hardcore?

DJ Coone (lacht) Neen, ik vind Hardcore heel cool, maar het maken laat ik over aan de jongens die er echt goed in zijn, bijvoorbeeld Evil Activities en Endymion met Broken, dat vind ik echt een geweldig nummer! Maar dat zou ik op dit moment nooit kunnen maken, omdat ik de hardcore sound niet in mij heb. Ik heb me nu verdiept in Hardstyle en dat lukt vrijwel goed.

PRETPARKEN.BE Een tijdje geleden deed je iets zeer uniek. Je besloot om een album (The Challenge) te maken in één maand tijd. Het album werd uiteindelijk heel erg positief onthaald door het publiek, maar het zal vast geen simpele taak geweest zijn door het tijdsgebrek, waar je constant rekening mee moest houden. Heb je tijdens het maken van het album, ooit gedacht: "Waar ben ik toch aan begonnen?"

DJ Coone Als je een paar keer kijkt naar de reeks op youtube zie je soms wel wat frustratie, dat je denkt van dat de deadlines onmogelijk gehaald kunnen worden en eigenlijk is dat ook zo. Maar ik heb veel steun gehad van de mede DJ's, van mijn cameraman Kevin die erbij was. Het moeilijkste was eigenlijk niet de nummers  af krijgen in 2 dagen, maar al het reizen en het weinige slapen waardoor het bijna onmogelijk was om het doel te halen, maar het is toch gelukt!

PRETPARKEN.BE Hoe ben je op het idee gekomen om een album in één maand tijd te maken, met verschillende artiesten?

DJ Coone Ik zat al lang met het idee dat ik iets wou doen waar mensen mij konden volgen en ik dacht meteen aan youtube aangezien het een populair medium is. Het zou eerst om één nummer gaan dat ik dan heel actief zou delen met het publiek. Van de kicks tot de melodie en zo één track maken waar de mensen dan het productieproces kunnen volgen. Maar toen kwamen ze bij het bookingkantoor met het idee om een heel album te doen, en ze verzonnen er ook nog eventjes bij om het in 30 dagen te doen. Toen moest ik toch even gaan zitten, maar ik zag direct ook wel de kracht in van het concept, en toen ben ik zo dom geweest om eraan te beginnen. (lacht)

PRETPARKEN.BE Momenteel heb je al vele jaren ervaring met het mixen van plaatjes. Vanwaar kwam je droom, om DJ te worden?

DJ Coone Ik heb eigenlijk alles van mijn broer geleerd op het gebied van draaien. Hij is er al heel lang mee bezig eigenlijk, en hij had al een heleboel contesten gewonnen en ik zag wel hoe tof het was, dus van jongs af aan zit je daar dan in, want je grote broer daar kijk je wel een klein beetje naar op. Ik was dus al heel jong aan het draaien bij mijn broer op de kamer en zo evolueert dat verder denk ik, en dan ga je een muziekstijl kiezen. Dat was eerst hardtrance en jump, het heeft altijd wel een hard kantje gehad. Ik en mijn broer hadden vroeger ook alle Thunderdome en Bonzai cd's in bezit.

PRETPARKEN.BE Was het een moeilijke weg, om te geraken waar je momenteel bent als DJ, of heb je het, het meeste van de tijd, wat als een hobby kunnen beschouwen?

DJ Coone Het was een moeilijke weg om te staan waar ik nu sta, maar op zich heb ik het geluk gehad dat ik in een tijd zat dat er nog niet zoveel DJ's waren. En als je dan een plaat maakte die aansloeg bij het publiek, was het niet zo heel moeilijk om succesvol te worden. Maar nu zijn er zeer veel DJ's en is het zeer lastig om door te breken, maar mijn visie is nog steeds; talent komt wel boven. Als iemand talent heeft en hij stuurt demo's op en je hoort er niks van, op een gegeven moment gaat hij toch wel herkenning krijgen die men verdient.

PRETPARKEN.BE Vanwaar haal je de inspiratie voor je nummers?

DJ Coone Dat verschilt eigenlijk heel hard, soms komt dat van andere cd's die ik beluister, waar dan bepaalde zinnen in komen waarvan ik denk "dat is echt cool". Melodieën zijn meestal op het moment zelf, dat hangt van in welke soort stemming ik ben. Soms kan het iets duisterder zijn, maar meestal ben ik goed gezind dus daarom maak ik iets rustigere en blijere nummers. Ik ben niet de rawest motherfucker.

PRETPARKEN.BE Niet enkel sta je regelmatig op de affiche van de grotere hardstyle feesten, er is ook eentje dat volledig aan jou gewijd is. Op 22 Oktober organiseert Bass Events “Coone & The Gang – Public Enemies”. Hoe voelt het om zo een groot feest ter ere van jezelf te hebben?

DJ Coone Het is nu 4 jaar geleden dat de vorige Coone & The Gang was, en het feit dat we dit zolang hebben uitgesteld was omdat de eerste editie echt de bom was. We hebben zolang gewacht om een nieuwe te doen, omdat je naam eraan vasthangt, en we wilden niet een minder goed feest neerzetten het jaar daarop. Nu 4 jaar later denk ik dat we het nog beter kunnen doen als de eerste editie. Het gevoel dat mensen voor jou komen naar een feest is fantastisch, ik zeg niet dat ze enkel voor mij komen natuurlijk want het feest noemt Coone & The Gang en The Gang is wel heel belangrijk voor mij. Het is een heel supergezellig feest dat altijd heel tof uitdraait, met ook special acts. Wees er bij, en zeker als je de eerste gemist hebt!

PRETPARKEN.BE Wat heb je nog in petto voor ons in de toekomst?

DJ Coone Nu na het album, ben ik het iets rustiger aan het doen. Mijn nieuwe track Monstah is klaar, en heb een remix van The Opposites gemaakt. Ik ga op dat niveau wel door, maar het is niet zo dat ik voorlopig nog een album wil maken.

PRETPARKEN.BE Laatste vraag! Denk je soms na over hoe men je later zal herinneren? Aan welk nummer bijvoorbeeld?

DJ Coone Ik hoop gewoon op een goede manier, ik hoop dat mensen bepaalde platen klassiekers zullen gaan vinden. Ik denk zoals Words from the Gang, en zoals Travelling. Dat zijn zo een dingen die er blijven uitspringen en hoop dat mensen die binnen 20 jaar nog opzetten!

PRETPARKEN.BE Heel erg bedankt voor je tijd Koen!

 

Psyko Punkz

Nog een grote naam op de affiche waren de Psyko Punkz! Na hun set hadden wij ook met hen even een interview.

PRETPARKEN.BE Wietse & Sven, waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Psyko Punkz We hebben elkaar leren kennen in de Matrixx, dat is een discotheek in Nijmegen. Wij hadden eigenlijk een gezamenlijke vriendin, en maakten allebei muziek, en zo is de klik een beetje ontstaan.

PRETPARKEN.BE Het is de derde keer dat jullie hier op Adrenaline staan, hoe speciaal is het om in een pretpark te draaien?

Psyko Punkz We hebben weinig tijd voor achtbanen te doen, en kleine kinderen lopen rond tussen de die hard fans, dat is wel een beetje apart maar vinden wij heel erg goed. Je kan niet jong genoeg beginnen!

PRETPARKEN.BE Bezoeken jullie in jullie vrije tijd wel eens een pretpark?

Psyko Punkz Als we tijd hebben bezoeken we wel regelmatig een pretpark. Bobbejaanland, Efteling, Walibi World. Heel erg tof!
In Amerika hebben we Walt Disney World gedaan en Six Flags Magic Mountain!

PRETPARKEN.BE Wat zijn de grootste verschillen tussen het draaien in België en in Nederland?

Psyko Punkz In België willen ze vooral bekende dingen horen, en in Nederland willen ze vooral de allernieuwste dingen horen. Dat is eigenlijk één van de grootste verschillen. Voor de rest gaat het net zo hard los.

PRETPARKEN.BE Wat vinden jullie het leukste om in België te draaien?

Psyko Punkz De Belgische mensen zijn heel aardig en een heel leuk publiek. Ze gaan ook heel hard los bij het horen van bekende platen, en om dat vandaag in een pretpark te mogen doen vinden wij heel erg tof!

PRETPARKEN.BE Dit jaar hebben jullie ook de prijs “Beste nieuwe gezicht” gewonnen op de Hard Dance Awards. Hoe belangrijk is dit voor jullie?

Psyko Punkz Heel erg leuk! Dat is echt ons doel dat mensen ons belonen met wat we doen, daar werken we heel hard voor. Zo een prijzen krijgen dat is echt magisch.

PRETPARKEN.BE Jullie nummer “Bass Boom” vorig jaar werd waanzinnig populair, hadden jullie dit grote succes verwacht?

Psyko Punkz Neen. Als je een plaat schrijft weet je in het begin niet of het een hit wordt of niet. We weten wel of het heel goed klinkt of het gaat aanslaan, maar dat het zo een grote hit is geworden dat bepaald het publiek.
Ik kan me nog heel goed herrineren dat we bij Sven in de keuken stonden, en we konden maar niet op een lyric komen. Toen hadden we maar zoiets verzonnen van Bass Boom in every room en zijn we daardoor op verder gaan werken en nu heeft het binnen een jaar 1,7 miljoen views op youtube, en dat hadden we nooit verwacht toen we ermee begonnen!

PRETPARKEN.BE Veel mensen zien het DJ beroep als een droombaan, wat is het leukste aan DJ zijn?

Psyko Punkz Het leuke is dat je iets kan doen wat je passie is. Vroeger was het onze hobby en dat we van onze hobby ons werk hebben kunnen maken dat is wel erg gaaf!

PRETPARKEN.BE Zijn er ook nadelen aan?

Psyko Punkz Neen!

PRETPARKEN.BE Waar halen jullie je inspiratie vandaan voor nieuwe tracks?

Psyko Punkz Pretparken.

PRETPARKEN.BE Leuk om te horen. Wat mogen we in de toekomst nog verwachten van jullie?

Psyko Punkz Heel veel mooie tracks, grote feesten en gekkigheid!

PRETPARKEN.BE Hebben jullie nog tips voor beginnende DJ’s/producers?

Psyko Punkz Lekker je ding doen, platen maken en zorgen dat je net zo goed wordt als de DJ's die op de grote feesten draaien. Je nummers ook opsturen naar een label en... je leert het beste van jezelf!

PRETPARKEN.BE Wietse & Sven, bedankt voor jullie tijd!

 

Stemmen op Coone en Psyko Punkz kan nog tot 23 September op deze website.

(Met dank aan DJ Coone, Psyko Punkz, Bass Events en Gert-Jan Van Heerebeek)


 

Tekst en foto's: ©2011 Jimmy Van Dijck - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.