Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Halloween in de Belgische parken 2013
Share
Auteur: Jelle Verelst @ 28 Okt 11

Griezelen in de pretparken

 

Het is weer zo ver, oktober is aangebroken. De blaadjes beginnen van de bomen te vallen, de dagen worden korter, de temperaturen dalen en wij zijn weer helemaal klaar om te griezelen. Want oktober betekent traditioneel Halloween. Waar het pretparkseizoen vroeger eindigde in augustus, moeten veel parken nu nog duizenden bezoekers ontvangen. De pretparkwereld is in de ban van Halloween!

Pretparken.be wil u met dit artikel een gids aanbieden voor alle griezelevenementen in pretparkland. Op de eerste plaats in de Belgische parken, maar we kijken ook verder. Heeft u nog extra vragen of wil u zelf nog iets kwijt over Halloween in de parken? Dan kan dit op ons forum. Onder de uitleg zal per park een link naar het juiste topic staan. Algemene vragen kunnen altijd op onze Facebook pagina.

 

Halloween in de Belgische parken

Halloween is al lang niet meer nieuw in de Belgische parken. Het is ondertussen 13 jaar geleden dat Walibi Belgium, het toenmalige Six Flags Belgium, Halloween introduceerde aan het Belgische publiek. Dit jaar biedt Walibi Belgium nog steeds het grootste Halloweenevenement aan van ons land, maar ook in Bobbejaanland, Bellewaerde Park, Plopsaland De Panne en zelfs in Plopsa Indoor Hasselt kan je gaan griezelen. Wij zetten even de belangrijkste puntjes per park op een rij.

 

Walibi Belgium

Walibi Belgium viert al jaren Halloween. Het park weet op een geslaagde manier bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Iedereen die vorig jaar geweest is weet dat de Zombiefamilie van Marva het park heeft overgenomen. Hun territorium breidt alsmaar uit en dit jaar zijn ze er zelfs in geslaagd om enkele gebouwen buiten het park in te nemen!

Dit jaar is er ongelofelijk veel te beleven in Walibi. 6 spookhuizen en tal van scarezones zetten de juiste sfeer:

Wie zich in deze zones waagt, zal niet kunnen ontsnappen aan de bloeddorstige zombies … Voor de kinderen zijn er gelukkig halloween-vrije zones voorzien zodat ze zonder schrik het park kunnen doorkruisen. Er is zelfs een kindvriendelijk halloweenhuis voorzien waar de ouderen niet welkom zijn.

Het meeste spectakel kan je als bezoeker verwachten op de vijf nocturnes op 26, 27 en 31 oktober en op 1 en 2 november. Op deze dagen kan je tot 21 uur griezelen en eindigt de dag met een slotshow inclusief spetterend vuurwerk! Andere dagen is het park open tot 18 uur. Als je iets extra wilt koop je best de R.I.P. pass. Met dit kaartje mag je alle spookhuizen binnen langs een VIP ingang, mag je vijf gewone attracties doen zonder wachten en krijg je toegang tot de speciale zombie bar inclusief cocktail. Een R.I.P. pass kan je kopen op de website van het park .

Meer informatie vind je op de officiële website of op ons forum.

 

Bobbejaanland

Tijdens het Halloween-event, van 12 oktober tot en met 3 november, is op je hoede zijn belangrijk! Want... niets is wat het lijkt in het cowboydorp van Bobbejaanland dat is overmeesterd door Halloweenwezens. De cowboys zijn verjaagd en het wemelt er nu van de pompoenen, spinnen en vampieren. Hier snuif je de echte Halloweensfeer op!

Voor de derde keer op rij zal er ook dit jaar is een unieke en kwaliteitsvolle 4D illusieshow opgevoerd worden in het theater; Nightmares 4D sleept je mee in een waanzinnige nachtmerrie die gedomineerd wordt door de kwaadaardige Koningin der Nachtmerries. Maar waar stopt de droom en begint de werkelijkheid? Laat je omverblazen door deze mix van spectaculaire illusies, waanzinnige 4D-effecten en de indrukwekkende muziek en kostuums!

De ultieme Halloweennacht beleef je tijdens de nocturne op zaterdag 26 oktober. Blijf gezellig griezelen in het park tot 22u en laat je overdonderen door het adembenemende vuurwerk!

Meer informatie vind je op de officiële website of op ons forum.

 

Bellewaerde Park

Na de vulkaanuitbarsting zwierven de monsters door Bellewaerde Park en vonden ze elk hun eigen plekje. Nu heersen ze met harde hand over hun zone en jagen de bezoekers van het park nog meer de stuipen op het lijf dan ooit tevoren.....

Tal van attracties kregen een facelift voor Halloween Zoorrror en bieden een totaal nieuwe ervaring aan! El Polator, Crash Bug, Eruptor's Nest en River Crash zijn enkele van deze attracties. Kun jij hun originele naam ontmaskeren?

Verder kun je nog griezelen in twee doorloopspookhuizen. In de Zoorrror Tunnel loop je door een donker gang en ontdek je de misschien wel de toegang tot de onderwereld. Het tweede spookhuis is het nieuwe Bokotor's Fanta Maze; Bokotor houdt van mensen de stuipen op het lijf te jagen. Hij loert samen met zijn handlangers achter elk hoekje en kantje. Een haunted house voor de echte durvers!

Zoorrrender is de speciale illusieshow waar Indy samen met de aanwezige kinderen in de zaal zal proberen om de monsteren weg te jagen. De nocturnes maken het park extra griezelig in het donker op 26, 27, 31 oktober en op 1 november. Het park is dan open tot 21u en de avond wordt afgesloten met een spectaculair vuurwerk op het Mexicoplein!

Meer informatie vind je op de officiële website of op ons forum.

 

Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt

Ook in Plopsaland De Panne is het tijdens de herfstvakantie (26 oktober tot en met 3 november) griezelen geblazen.

Bibber en beef want Plopsaland zet zijn poorten open voor alle heksen, pompoenmannen, piraten en andere griezels! Griezel je mee? In de namiddag kun je genieten van een spannende Piet Piraat Halloweenshow in het splinternieuwe Groot Theater!

Plopsaland De Panne is van 28 oktober tot en met 1 november geopend tot 19 uur. Elke nocturne-avond sluit af met een optreden van de finalisten van Junior Eurosong met muzikale ondersteuning door de Ketnetband, met aansluitend een vuurwerk.

Meer informatie vind je op de officiële website.

 

Geen fan van Halloween?

Wie geen fan is van Halloween, kan ook dit jaar weer genieten van de herfstsfeer in het kleine, maar charmante Plopsa Coo. Het park in de Amblève-vallei doet niet mee met de hype rond heksen, pompoenen en spinnenwebben. Een ritje op Vicky The Ride, de Octopus of de Mega Mindy Flyer kan je dan ook blijven doen op de klanken van de favoriete Studio 100-helden.

Enkele weken geleden sloot het outdoorgedeelte van Boudewijn Seapark de deuren. Tijdens de herfstvakantie en (bijna) elk daaropvolgend weekend is in het Boudewijn Seapark het overdekte park BOBO’s Indoor geopend en is er elke openingsdag ook nog een dolfijne dolfijnenshow.


 

Tekst: ©2013 - Pretparken.be
Foto's: ©2013 - Walibi Belgium - ©2013 - Bobbejaanland - ©2013 - Bellewaerde Park

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.