Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Europa-Park-directeur president van wereldwijde attractiepark-organisatie IAAPA
Share
Auteur: Sven Martens @ 19 Nov 11

Roland Mack, directeur-eigenaar van Europa-Park, is sinds deze week voorzitter van de wereldwijde organisatie van attractieparken en toeleverende bedrijven. Tijdens de jaarlijkse vakbeurs van de IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), die momenteel in Orlando plaatsvindt, heeft de baas van Duitslands grootste attractiepark deze functie aanvaard.

IAAPA is met meer dan 4.500 organisaties in 90 verschillende landen de grootste koepelorganisatie ter wereld op het gebied van attractieparken. Roland Mack zal komend jaar leiding geven aan deze organisatie. Samen met zijn bestuursleden zal hij zich sterk maken voor de strategische ontwikkeling van de branche, de internationale kennis-uitwisseling en vooral de verdere harmonisatie van de veiligheidsstandaarden.

De attractieparkensector heeft zich wereldwijd intussen tot een belangrijke branche ontwikkeld: meer dan 1 miljoen medewerkers, meer dan 30 miljard dollar omzet en jaarlijks ongeveer een miljard bezoekers. De IAAPA behartigt de belangen van de parken en de toeleverende bedrijven. Men richt zich behalve op de veiligheid ook op aspecten als verhoging van de effectiviteit, marketing en rendement. De aangesloten bedrijven ontvangen hiervoor handvaten en er worden normen ontwikkeld om de kwaliteit te borgen en te verhogen.

Roland Mack blijft naast zijn IAAPA-presidentschap ook verantwoordelijk voor Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark. Zijn beide zonen Michael en Thomas ondersteunen daarbij steeds meer zijn broer en mede-directeur-eigenaar Jürgen Mack. “Zonder hun ondersteuning was zo’n grote opgave niet mogelijk”, aldus Roland Mack die ook nog eens leiding geeft aan Mack Rides. Al 230 jaar worden in dit bedrijf attracties en achtbanen gebouwd die hun weg hebben gevonden over de gehele wereld. Mack Rides is een van de vijf grootste achtbaanleveranciers ter wereld. Het eigen park krijgt daarbij meestald de primeur  van een nieuwe attractie: het is sinds de oprichting dan ook een soort showroom van Mack Rides. Jaarlijks bezoeken meer dan 4 miljoen mensen Europa-Park en is daarmee het op een na best bezochte park van Europa.

Tekst en foto: ©2011 - Europa-Park

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.