Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tentoonstelling kostuums Bobbejaan Schoepen nog tot 12 februari in het mode museum van Antwerpen
Share
Auteur: Sven Martens @ 12 Dec 11

Bobbejaan Schoepen heeft voor zijn optredens verschillende outfits gehad die stuk voor stuk met de hand werden gemaakt. Deze letterlijke 'maat-pakken' werden gemaakt door Nudie Cohn. In het modemuseum van Antwerpen loopt er nu een tentoostelling waar je deze kostuums van Bobbejaan Schoepen en Nudie Cohn kan bewonderen.

In Oktober 2011 presenteert MoMu Dreamsuits ontwerpen van Nudie Cohn, de Rodeo Tailor – uit de collectie van Bobbejaan Schoepen, een tentoonstelling met spectaculaire outfits, accessoires en ephemera van de legendarische Nudie Cohn. Gebaseerd op de persoonlijke collectie van de iconische Belgische entertainer Bobbejaan Schoepen en zijn vrouw Josée, stelt deze expositie (met als curators modehistorica Mairi MacKenzie en ontwerper R. Cerimagic) als eerste in Europa het werk tentoon van de Oekraïense ontwerper die een revolutie teweegbracht in de mode van de country & westernmuziek.

 

Biografie van Nudie

Oorspronkelijk een ontwerper van rijkelijk gedecoreerde g-strings voor New Yorkse strippers, verhuisde Nudie naar Hollywood in 1947 en begon met de typische ‘rhinestone cowboy’-stijl die nu symbool staat voor country & westernkledij. Zijn fantasierijke, delicaat geborduurde en zwaar gedecoreerde outfits werden bewonderd en gedragen door talrijke muziek- en filmsterren, waaronder Elvis Presley, Gram Parsons, Porter Wagoner, Dolly Parton, Roy Rogers, John Wayne, Elton John, Cher, John Lennon, Steve McQueen, Johnny Cash en Bobbejaan Schoepen. Ook vandaag nog wordt zijn werk gezocht en bewonderd. Hedendaagse muzikanten zoals Bobby Gillespie van Primal Scream, Mike Mills van R.E.M. en Beck, modefotografen zoals Craig McDean en modeontwerpers zoals Tommy Hilfiger en Ralph Lauren blijven geïnspireerd door zijn weergaloze ontwerpen.

 

 

Bobbejaan fan van Nudie

Bobbejaan was een levenslange klant én verzamelaar van Nudie Cohn ontwerpen. Dit resulteerde in een hechte vriendschapsband tussen de twee mannen, en een uitzonderlijk grote en goed bewaarde verzameling van Nudie ontwerpen, waaronder ook zadels, auto’s en laarzen. Deze tentoonstelling zal de bijzondere stijl en estethiek van Nudie in de kijker zetten en brengt een eerbetoon aan de band tussen deze twee uitzonderlijke mannen.

Een selectie van de ontwerpen van Nudie Cohn uit de collectie van Bobbejaan Schoepen zullen na de tentoonstelling opgenomen worden in de Collectie van het MoMu – ModeMuseum Antwerpen.

 

 

 

Praktisch

Adres

ModeMuseum Provincie Antwerpen - MoMu
Nationalestraat 28
2000 Antwerpen
tel.: 03 470 27 70
fax: 03 470 27 71
e-mail: info@momu.be
url: www.momu.be

Info & Reservaties

Maandag tot en met vrijdag, 10 - 12 uur en 14 - 16 uur:

Pascale Delrue | T +32 3 470 27 78 | E pascale.delrue@momu.be
Frieda De Booser | T +32 3 470 27 74 | E frieda.debooser@momu.be
 

Opgelet: Alle reservaties dienen minstens drie weken vooraf te gebeuren om een goede dienstverlening te kunnen garanderen!

Openingsuren

Het MoMu is open voor publiek op volgende dagen (ticketverkoop tot 30 minuten voor sluitingstijd):

Maandag: sluitingsdag
Dinsdag: 10 -18 uur
Woensdag: 10 - 18 uur
Donderdag: 10 - 18 uur
Vrijdag: 10 - 18 uur
Zaterdag: 10 - 18 uur
Zondag: 10 - 18 uur

Op 24 en 31 december sluit het museum uitzonderlijk zijn deuren om 14 uur.
Uitzonderlijke sluitingsdagen: 25 en 26 december, 1 en 2 januari, en tussen twee tentoonstellingen in (circa vier weken). Eerstvolgende sluitingsperiode: 15 augustus - 13 september 2011.

Tarieven

Normale toegangsprijs: 8 euro
Reductieprijs: 6 euro
- 26 jaar: 1 euro
- 12 jaar: gratis
 

Tekst: MoMu/ Pretparken.be

Foto: © Bobbejaan Records, ©2011 Hugo Maertens

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.