Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Babygirafje van Bellewaerde Park sterft na 3 dagen!
Share
Auteur: Nico Reynders @ 3 Feb 12

Bellewaerde Park betreurt het verlies van het jonge babygirafje en alle personeelsleden leven mee met het dier en de verzorgers.

Deze voormiddag hebben de verzorgers van Bellewaerde Park helaas afscheid moeten nemen van het babygirafje in het operatiekwartier van de faculteit diergeneeskunde in Merelbeke. Een 12-koppig team van chirurgen, anesthesisten en specialisten onder leiding van professor Lieven Vlaminck stond klaar om het jonge diertje te opereren aan zijn rechter voorpootje en een osteosynthese uit te voeren. Op het moment dat de plaaster werd verwijderd voelde het pootje onder de breuk ijskoud aan en werd meteen het ergste gevreesd.


Met gespecialiseerde apparatuur werd gecontroleerd of er nog doorbloeding was in het pootje maar dit bleek helaas negatief. Wellicht werd de hoofdslagader van de ondervoet bij het incident geraakt en is er een trombose ontstaan waardoor doorbloeding niet meer mogelijk was en het pootje inmiddels was afgestorven.

Een prothese is geen optie voor een giraf en daarom volgde de pijnlijke maar enige juiste beslissing om het girafje zacht te laten inslapen. Een heel emotioneel moment voor de aanwezige verzorgers en veearts, die het dier de voorbije dagen en nachten met de beste zorgen hadden omringd. Het dier zal nu in de universiteit van Gent blijven voor verder wetenschappelijk onderzoek.

Meer info en foto’s kan u vinden op www.babygiraf.com

Tekst: Bellewaerde Park

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.