Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Océade opent twee nieuwe glijbanen
Share
Auteur: Jelle Verelst @ 8 Feb 12

Cameleon en Barracuda zijn de nieuwe glijbanen van Océade.

Het waterpark Océade in Brussel opende dinsdagavond 7 februari 2012 twee nieuwe glijbanen. Het feest werd echter overkoepeld door het nieuws dat dezelfde dag bekend geraakte. Océade en Mini-Europa moeten in 2013 de deuren sluiten. De stad Brussel heeft andere plannen met het toeristische gebied aan de voet van het Atomium.

 

Twee nieuwe glijbanen

Océade pakt dit jaar uit met twee nieuwe glijbanen. Een afdaling in de nieuwe glijbaan Cameleon is volledig naar eigen keuze. Je kan namelijk zelf de kleur van deze 140m lange afrit kiezen.  In de Barracuda kan je dan weer met twee in een band genieten van schitterende daglichteffecten. Het is tevens ook de langste bandenglijbaan van België. 

Belangrijke toeristische attractie van Brussel

De avond werd ingezet met een hapje en een drankje. Al snel nam Thierry Meeùs het woord. Met spijt in het hart bevestigde hij dat, zoals het er nu voor staat, Océade en Mini-Europe de deuren zullen moeten sluiten in 2013. Toch, zo wist hij ons te vertellen, is Océade de grootste recreatieve attractie van Brussel en heeft het park in 2011 maar liefst 240.000 bezoekers ontvangen. Verder heeft het park een jaarlijkse omzet van 3.300.000 euro en investeerde het sinds 2001 al 4.300.00 euro. Volgens een enquête van het bedrijf Dedicated Research is meer dan 78% van de Brusselaars tegen de sluiting van Océade en Mini-Europe. Toen Thierry Meeùs zijn speech eindigde met de belofte dat hij er alles zou aan doen om Océade en Mini-Europe in leven te houden kreeg hij dan ook een luidruchtig applaus.

Een tweede leven voor de oude glijbanen

Onder de genodigden zaten behalve de pers ook nog winnaars van wedstrijden. Zo werden de stukken van de oude glijbanen Cyclone en Bounty Raft, die plaats moesten maken voor de nieuwe, gerecycleerd. Het park wist zelf niet goed wat ze met deze oude glijbanen moesten doen, daarom lanceerde ze een oproep en lieten ze alle creatievelingen aan de slag met de oude glijbaanonderdelen. Er werden 100 voorstellen ingediend, waar het park 10 voorstellen heeft uitgekozen. Deze mochten hun project ook echt waarmaken. Zo is een stuk glijbaan omgebouwd tot zitmeubel en is een ander stuk omgevormd tot een gedenkteken aan de oude glijbanen.

Officiële openingen van de glijbanen

Nadat de tien gekozen voorstellen voor de recyclage van de oude glijbanen werden overlopen en elke bedenker bedankt werd met een gratis tien-beurtenkaart, was het tijd voor de officiële opening van de twee glijbanen. Eerst werd de Baraccuda geopend door twee kinderen. De kinderen werden op de voet gevolgd door een school opblaasbare vissen, die ook genoten van een ritje van de Baraccuda. De Baraccuda is een leuke bandenglijbaan, ideaal voor families.

De tweede glijbaan die geopend werd, was de Cameleon. De eerste drie personen die deze glijbaan mochten testen kwamen er maar vreemd uit. Ze hadden alle drie de kleur gekregen van hun afdaling. In de Cameleon kies je zelf de kleur van je afdaling. Je kan kiezen tussen de kleuren rainbow, pink sparkle, blue run, circle light, disco, green Halloween, yellow snake en flash light. Vooral flash light geeft een enorme meerwaarde aan deze glijbaan.

Bezoek Océade

Océade is open van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 10 tot 21 uur. Tijdens de Belgische schoolvakanties is Océade dagelijks open van 10 tot 21 uur. De toegangsprijs voor een periode van 4 uur is 17,50 voor volwassenen, kinderen betalen slechts 14,50 en kinderen kleiner dan 1m15 zijn gratis. Ideaal is om Océade te combineren met een bezoek aan het Atomium, Mini-Europe of een film in Kinepolis.

 

Wil jij dat Océade en Mini-Europe ook na 2013 blijven bestaan? Vul dan snel deze enquête in en laat je stem horen.

 

Pretparken.be bracht via Twitter live verslag uit vanop de persconferrentie. Wil jij ook als eerste op de hoogte zijn van wat er in de pretparkwereld gebeurt? Volg ons dan op Twitter.


Tekst: ©2012 - Jelle Verelst - Pretparken.be
Foto’s: ©2012 - Jelle Verelst - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.