Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Wat is er nieuw in 2012 in de pretparken in onze omgeving?
Share
Auteur: Nico Reynders @ 29 Maa 12

 


Nieuw in pretparken 2012

Bagatelle is niet langer in handen van een grote pretparkgroep. Hierdoor heeft het de mogelijkheid gevonden om sneller en meer te investeren in nieuwe attracties. In 2012 opent er een nieuwe spectaculaire achtbaan:

Triops

Bellewaerde Park investeerde deze winter in een uitzichtpunt waar je de leeuwen kan bewonderen zonder een ritje te maken op de Bengal Express. Daarnaast zullen er ook Europese bizons worden toegevoegd aan het dierenaanbod.

Klik voor details.

Bobbejaanland heeft een nieuwe 4D-film, een nieuwe paardenshow en enkele verfraaiingen in het park.

Klik voor details.

Disneyland Parijs bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met een grote nieuwe avondshow aan het kasteel: Dreams.

Klik hier voor de volledige geschiedenis en de nieuwigheden van 2012.

Duinrell in Wassenaar, Nederland, opent een leuke nieuwe familie-achtbaan in 2012. Enkele leden van Rollercoaster Friends en het forum van Pretparken.be hadden al de kans om deze nieuwigheid uit te proberen.

Hun verslag vind je op het forum.

Efteling viert dit jaar de 60ste verjaardag met de grootste fonteinenshow van Europa. Vanaf juni kan je dit spektakel elke dag bewonderen in het bekende Nederlandse themapark.

Klik hier voor alle nieuwigheden van 2012.

Europa-Park weet van geen ophouden en komt in 2012 alweer met een grote nieuwe achtbaan opzetten. Een houten achtbaan hadden ze nog niet; Wodan Timburcoaster zal daar verandering in brengen! In de zomer komt er ook een groot hotel bij om de slaapcapaciteit op te voeren.

Klik hier voor meer details.

Movie Park Germany opent op vrijdag 30 maart de deuren met een aantal nieuwe shows (Shadows of Darkness; The Van Helsing Show, Back to the Movies en Western Lightning) en een nieuwe 4D film in het Roxy Theater.

Klik hier voor meer informatie!

Parc Astérix komt met de meest spectaculaire attractie van allemaal! Tientallen miljoenen werden geïnvesteerd in een fantastisch Egyptisch themagebied met een extreme nieuwe achtbaan. Oz’Iris belooft dé grote nieuwigheid te worden op minder dan 300 kilometer van Brussel.

Klik hier voor alle details!

Phantasialand opende vorige jaar een schitterende interactieve darkride ‘Maus au Chocolat’. Voor 2012 zet het Duitse park een spectaculaire stuntshow op het programma: Jump!

Klik hier voor een kort promofilmpje van deze nieuwe show.

De Belgische Plopsa-parken openen in 2012 geen nieuwe attracties, maar investeren zoals elk jaar in entertainment en evenementen van hoog niveau met de bekende Studio 100 figuren. Klik hier om tickets te winnen voor Plopsaland!

Ook in Walibi Belgium werden er geen nieuwigheden toegevoegd. De grote show werd aangepast en de parktreintjes kregen een nieuw uiterliljk.

Klik hier voor het persbericht.

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.