Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Exit Toverland voor Pieter Cornelis! Of toch niet echt... ?
Share
Auteur: Juan Martínez @ 9 Maa 13

 

 

Groot was de verbazing toen op een e-mail naar Directeur voor Strategie en Ontwikkeling Pieter Cornelis een autoreply volgde met de boodschap dat Pieter niet langer werkzaam is voor Toverland! De zin ging nog verder met de melding dat Pieter wel als extern adviseur verbonden blijft aan de Gelissen Group. Pretparken.be zocht voor jullie uit hoe de vork in de steel zit...

 

Afgelegd traject

Ter opfrissing even een kort overzicht van het traject dat Pieter heeft afgelegd:

April 2011: Pieter wordt aangetrokken door Jean Gelissen en Caroline Maessen om samen met hen een strategie te ontwikkelen die Toverland moet toelaten op een duurzame wijze te groeien.

Oktober 2011: Pieter is nu fulltime aan de slag en officieel Directeur Strategie & Ontwikkeling. Een nieuwe strategie krijgt vorm en in een interview met Pretparken.be wordt duidelijk wat er in de periode 2012-2014 te gebeuren staat.

Augustus 2012: Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en is er verdergewerkt aan de strategie, zo blijkt tijdens een vervolginterview voorafgaand aan een werfbezoek van de nieuwe achtbaan d'wervelwind. Een blue print voor de periode 2014-2020 ligt op tafel.

Februari 2013: Pieter werkt niet langer exclusief voor Toverland, maar gaat opnieuw doceren en combineert dit met onder meer een rol als extern adviseur voor de Gelissen Group

Toelichting Pieter Cornelis

Na de verbazing over deze aankondiging in de autoreply volgde de nieuwsgierigheid en honger naar verduidelijking. Enkel een telefoongesprek met de man in kwestie zou de nodige info opleveren. Geen probleem zo blijkt, Pieter staat ons immers nog steeds graag te woord.

Om een klare kijk op de zaken te krijgen, dienen we eerst wat extra info te geven. De oprichter van Toverland is Jean Gelissen, een succesvol ondernemer. Echter, Toverland staat niet op zichzelf. Eigenlijk is het slechts 1 van 3 bedrijven die samen de Gelissen Group vormen. De 2 andere bedrijven zijn ADDVentures en Gepla. Alledrie de bedrijven werken zelfstandig, maar vullen elkaar wel aan.

Toen Pieter werd aangetrokken door Jean is hij tewerkgesteld bij ADDVentures, dat instaat voor de ontwikkeling en implementatie van leisureconcepten. Voor zijn eerste opdracht werd hij tijdelijk en full time gedetacheerd aan Toverland. De opdracht voor Toverland is inmiddels grotendeels vervuld. De uitwerking hiervan ligt vervolgens bij Caroline Maessen en haar team medewerkers. Pieter zelf is niet zozeer geïnteresseerd in de exploitatie op zich, maar houdt zich liever bezig met nieuwe ontwikkelingen.

Pieter blijft wel bij ADDVentures betrokken, maar dan als extern adviseur. In de toekomst zal hij dan ook zeer waarschijnlijk nog steeds betrokken zijn bij de ontwikkeling van Toverland, bijvoorbeeld voor de opvolging van de volgende fasen (zone rond vijvers, hotelresort, zone met megacoaster), maar zal hij ook werken aan de andere projecten die momenteel lopende zijn, waaronder het bekendste; de potentiële ontwikkeling van Nature Wonder World.

Voorts combineert Pieter sinds februari deze taken opnieuw met docentenwerk, meer bepaald als Lecturer Theme Park Concepting & Marketing aan de Fontys Academy for Creative Industries te Tilburg. Aangezien het nieuwe semester in februari start en dit een uitgelezen kans was, besloot Pieter ze te grijpen met beide handen. Dit verklaart meteen waarom Pieter niet gewacht heeft op de oplevering van de Magische Vallei. Echter, de kans is zeer reëel dat we Pieter op de persopening te zien zullen krijgen, want zoals gezegd, blijft hij dus zeker geïnteresseerd en betrokken partij.

 

Meer info

Wil je meer weten over Gelissen Group, ADDVentures en/of de projecten die momenteel lopende zijn, bezoek dan zeker de resp. websites.

 

Tekst: ©2013 Juan Martínez - Pretparken.be
Foto's: ©2012 Juan Martínez - Pretparken.be
Foto’s: ©www.gelissengroup.nl

 

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.