Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Bobbejaanland zet in 2013 in op show en entertainment
Share
Auteur: Nico Reynders @ 11 Maa 13

Bobbejaanland pakt dit seizoen opnieuw uit met heel wat shows en entertainment. ’t Plezantste Land maakt zich op voor een jaar vol spektakel, amusement en verwondering, dat van start gaat op 30 maart.

Ook dit seizoen vaart Bobbejaanland de koers die het sinds 2011 aanhoudt en stelt het de basispijlers waarrond het park tot stand kwam centraal: fun, show en vermaak vieren hoogtij in 2013! Al van bij het binnenwandelen door de nieuwe ingang wordt dit duidelijk: een team van 4 animatoren verwelkomen je afwisselend met illusieacts, improvisatietheater, ballonplooien,...
Op het evenementenprogramma vinden we deze zomer opnieuw een aantal vaste waarden, doorspekt met heel wat nieuwigheden. Aangezien Bobbejaanland helemaal ‘back to the roots’ gaat, staan volgens de waarden van stichter Bobbejaan Schoepen ook dit jaar staan de kracht en elegantie van paarden opnieuw centraal in een nieuwe spektakelshow. In deze nieuwe show gaan ruiters te paard in de clinch met cowboys op een stalen ros... Moderne BMX’ers en rasechte cowboys gaan de strijd aan en ‘battlen’ tegen elkaar om de sympathie van het publiek. Wie zal als winnaar uit de bus komen?
Later in het seizoen komt Marco Zoppi langs. Deze innemende clown verovert harten van Italië tot in België en neemt je mee naar een wereld vol zeepbellen, betovering en kleur. Niet enkel kinderen zullen versteld staan van de trucs die Marco uit zijn mouw schudt, ook volwassenen kijken met verstomming naar dit schouwspel van kleur, luchtbellen en tovenarij.
“In Bobbejaanland draait het erom dat iedereen het naar zijn zin heeft en een fantastische dag beleeft”, zegt directeur Roland Kleve vlak voor de start van het nieuwe seizoen. “Omdat we de waarden van Bobbejaan Schoepen hoog in het vaandel dragen, geven we de combinatie van attracties en entertainment een sleutelpositie in ons park. Dit doen we door van een uitstap naar Bobbejaanland een echte belevenis te maken waarin show en amusement, naast de vele pretparkattracties, centraal staan.”
Uiteraard heeft Bobbejaanland dit seizoen naast de traditionele shows ook een heel arsenaal aan specifieke evenementen in petto. Zo staan dit jaar onder andere opnieuw Halloween, Gameland, de Camp Night en de Anne Familiedag op het programma. In 2013 pakken we ook uit met maar liefst vier nocturnes, waarvan drie in de zomervakantie. Het park is dan open tot 22u. Andere evenementen worden later aangekondigd.
En laten we vooral niet vergeten dat Bobbejaanland zijn bezoekers blijft plezieren met meer dan  veertig attracties voor jong en oud, waarvan een heel aantal overdekt. Kaarsrecht naar beneden op de Typhoon, de lucht doorklieven in de Sledge Hammer, of waterpret op één van de vijf waterattracties: verveling staat niet in het woordenboek van Bobbejaanland. ’t Plezantste Land heeft dan ook voor ieder wat wils en staat garant voor de ‘pret’ in pretpark!
 

SHOWS


THE BATTLE. Spektakelshow, paarden vs. BMX

Behendige paarden, stoere cowboys en rondvliegende lasso’s zijn de klassieke ingrediënten voor een authentiek westernverhaal. Bobbejaanland geeft hier dit seizoen een twist aan en laat de echte cowboys te paard de strijd aangaan met... cowboys te BMX. DJ WRAPITUP spoort hen met zijn muziek aan tot steeds wildere stunts en trucs. Wie wint het hart (en het grootste applaus) van het publiek? Wervelende paarden afgewisseld met flitsende street- en trialacts zorgen voor een arena in vuur en vlam. Opwinding, spektakel en sensatie gebundeld in één show: een adrenalinestoot van jewelste!
Het BMX-stuntteam wordt geleverd door Skillznation, dat ondere andere ook het rope skippingteam ‘BB Crew’ naar Belgium’s Got Talent zond, waar de act in de finale net naast de eerste prijs greep. BMX ‘trial’ is afgeleid van het Engelse ‘to try’ en is een discipline waarbij hindernissen moeten genomen worden met de fiets of BMX, zonder hierbij met de voeten aan de grond te komen. Behendigheid en durf zijn hierbij onontbeerlijk.  www.skillznation.com
(Voorstelling aan de pers op zaterdag 4 mei 2013)
 

MAGIC BUBBLE SHOW

Kleurrijk en hartverwarmend, dat zijn de twee best passende woorden om de Magic Bubble Show te omschrijven. Marco Zoppi, een charmante Italiaanse clown, verovert al bellen blazend de harten van kleine én grote kinderen uit het publiek. Een show boordevol spannende goochelacts, k(l)eurig geblazen bellen en interactiviteit met het publiek.  Hier loop je gegarandeerd gefascineerd buiten! http://www.marcozoppi.com/
Deze zomershow loopt van 13 juli tot 25 augustus 2013
 

EVENEMENTEN

ORANJE DAG

Bobbejaanland viert samen met alle Nederlanders de kroning van Willem-Alexander. Op woensdag 1 mei kleurt het hele park oranje en feliciteren we onze noorderburen met hun kersverse koning. Die dag kunnen alle bezoekers naast de meer dan 40 attracties ook genieten van muziek, animatie, lekker eten en drinken. Bobbejaanland op z’n (oranje)best dus!
Datum: woensdag 1 mei 2013


SCHOOL’S OUT CONCERT

School’s out, summer holiday’s in! Gedurende de hele laatste week van juni wordt het einde van de examens en de start van de zomer gevierd in Bobbejaanland. Tijd om alle zorgen te vergeten, te genieten van de leuke sfeer en de extra animatie in het school’s out dorp. Niet te missen voor iedereen die de vakantie met een echte kick wil inzetten!
Datum: van maandag 24 juni tem vrijdag 28 juni 2013
 

ANNE FAMILIEDAG

Ondertussen is de Anne Familiedag niet meer weg te denken uit de evenementenkalender van Bobbejaanland. De muziekzender zet elke zomer het Vlaamse muzieklandschap in de kijker door een hele resem Vlaamse artiesten uit te nodigen op het Anne-podium in Bobbejaanland. Met meer dan 35 artiesten die (akoestische) nummers brengen, Vlaamse meezingers, signeersessies en -niet te vergeten- pretparkplezier, is de Anne Familiedag een felgesmaakte klassieker bij jong en oud.
Dit jaar gaat het Anne muziekfeest door op zondag 21 juli.

 

 


 

SUMMERNIGHTS

Omdat een ritje in een rollercoaster bij avondschemering net iets specialer is, zijn er bij Bobbejaanland maar liefst drie nocturnes gepland deze zomervakantie. Op de summer nights is het park open tot 22u. Niet alleen kan je dan extra lang genieten van wilde (of iets rustigere) rides, Bobbejaanland voorziet ook animatie: kleine akoestische sessies in het park, straatacts,...

Data: 27 juli, 3 en 10 augustus 2013


CAMPNIGHT

Wegzwijmelen voor de ogen van je idool, samen rond een knetterend kampvuur: een droom die deze zomer uitkomt aan de voet van het reuzenrad in Bobbejaanland! Een toplocatie om je favoriete zanger of BV beter te leren kennen.  Samen barbecueën en genieten aan het kampvuur onder een heldere sterrenhemel en daarna in een tentje wegdromen over de voorbije avond...  Wil je een kans maken om erbij te zijn, hou dan zeker onze facebook pagina in de gaten!

Data: 17, 24 en 31 augustus 2013


GAMELAND

De dynamische omgeving van Bobbejaanland kan gamers duidelijk bekoren, en daarom opent Bobbejaanland in september voor de derde keer de deuren voor alle gamefanaten. Tijdens Gameland worden de nieuwste games voorgesteld en kunnen liefhebbers allerhande gameconsoles uitproberen. Mario en Luigi kunnen uiteraard niet ontbreken op een evenement als dit, ze gaan dan ook graag met hun fans op de foto!

Datum: weekend van 6, 7 en 8 september 2013

 

 


HALLOWEEN

Halloween wordt dit jaar weer griezelig en Bobbejaanland doet daar graag een schepje bovenop...  Je weet niet wat je ziet –is het een nachtmerrie of werkelijkheid?-  in de nieuwe illusieshow ‘Nightmares 4D’ van Prince of Illusions.
Ook het nieuwe doolhof zal je de stuipen op het lijf jagen en bovendien zorgt de extra straatanimatie ervoor dat er niet enkel wordt gegild in Bobbejaanland’s rollercoasters... Ook dit jaar voorzien we opnieuw een nocturne met vuurwerk.

The Prince of Illusions (ofte: Marcel Kalisvaart) heeft al heel wat prijzen op zijn naam staan, waaronder die van Wereldkampioen Illusionisme 2012. Hij treedt op over de hele wereld: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Turkije, VS, China,... In ‘Nightmares 4D’ krijgt hoofdpersonage Paul op de avond van Halloween bezoek van mysterieuze geesten. Als hij gaat slapen, wordt zijn eigen nachtmerrie werkelijkheid. Hij belandt in een wereld vol enge figuren en moordlustige typetjes... Durf jij het aan?  www.princeofillusions.com
Halloween holidays: van 12 tot 20 oktober en van 26 oktober tot 3 november 2013
Nocturne met vuurwerk op 26 oktober.


BELGISCH KAMPIOENSCHAP BREAKDANCE

Op zaterdag 14 september worden in Bobbejaanland de Belgian Championships 1on1 Breakdance georganiseerd. In 3 verschillende leeftijdscategorieën wordt die dag gestreden om de Belgische titel in het één tegen één breakdancen. Het is de eerste keer dat een Belgisch kampioenschap in die vorm plaatsvindt. Naast de breakdansers zelf zullen ook een DJ en MC voor de nodige ambiance zorgen. Een niet te missen spektakel!
Datum: zaterdag 14 september 2013

Tekst: ©2013 Bobbejaanland

Foto's: ©2011 - Sven Martens - Pretparken.be, ©2012 - Jelle Verelst - Pretparken.be, ©2012 - Jimmy Van Dijck - Pretparken.be©2012 - Bobbejaanland, ©2012 - Nico Reynders - Pretparken.be

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.