Het nieuwe pretparkseizoen is begonnen. De kriebel is weer enorm gestegen in de buik van iedere fan. Tijd om nog eens alles op een rijtje te zetten wat we van nieuwigheden kunnen verwachten voor 2013.

Hiervoor starten we graag met een kleine rondreis in ons eigen Belgenlandje. Naast de nieuwe brandweermolen in Plopsa Indoor Hasselt pakt de Plopsagroep dit jaar ook uit met een grootse investering. Niet alleen wordt er gebouwd aan een nieuw theater, ook wordt er twee zones volledig thematisch omgevormd. Rox en Kaatje krijgen hun eigen themagebieden.  De investering waar iedereen zo vol lof over spreekt is echter van een groter kaliber. Plopsaland De Panne wordt in dit jaar een volledig nieuw themagebied rijker. Na de komst vorig jaar van Wicky de Viking in Plopsa Coo maken de figuurtjes van deze Studio-100-serie nu ook hun intrede in het hoofdpark van de groep. Dit keer niet in de vorm van een spinningcoaster, maar van een geheel nieuw themagebied. Hierin komt een splashbattle, een natte attractie met een hoog fungehalte, en een DiscoCoaster. Het is niet alleen uitkijken naar deze nieuwe toevoegingen, maar vooral naar de mooie inwerking ervan. De concept arts zien er alvast veel belovend uit…

 

Op een goeie 40km van Plopsaland zijn ze ook bezig met een grootse investering. De grootste in jaren voor het park. Een beetje kenner weet dat we zijn aanbeland in Bellewaerde Park. Hier wordt al enkele maanden hard gewerkt aan de komst van een nieuwe achtbaan. De eerste filmpjes van de baan nemen ons mee op een leuke, soms pittige familiebaan. Ook hier is het niet louter het plaatsen van de attractie dat zoveel enthousiasme opwekt, maar vooral het thema is veelbelovend. Huracan, zoals de nieuwe achtbaan zal heten, is de god van Vuur, Wind en Storm in de fascinerende cultuur van de Maya’s. Deze thema’s zullen dan ook allemaal verwerkt worden in een kort darkride-stukje alvorens je aan het echte achtbaangeweld begint. De eerste foto’s en de treintjes (met geluidsinstallatie!) zijn alvast een streling voor het oog van iedere liefhebber.

Dierenvrienden en showfanaten kunnen in 2013 ook terecht in ons eigen land. Boudewijn Seapark pakt uit met een nieuwe Dolfijnenshow en in Bobbejaanland wordt naast de werken aan een nieuwe ingang ook gedacht over nieuwe shows. Zo werkt men in Lichtaart aan een geheel nieuw kleedje voor de klassieke western. In een nieuwe show zullen cowboys te paard het moeten opnemen tegen moderne waaghalzen op een BMX. De show belooft een spectakel te worden met een combinatie van spectaculaire paardenacts en vernieuwende, wervelende streetacts. In de zomer vindt er ook in het hoofdtheater van het park een nieuwe show plaats: Magic Bubble Show. Tijdens het halloweenseizoen is dat Prince of Illusions.

Als we meer landinwaarts trekken vinden we in Waver ook een veelbelovend onderschrift. Walibi Belgium wekt onze nieuwsgierigheid met de woorden: “The legend is back!” Fans hebben er lang moeten op wachten, maar anno 2013 is het eindelijk zover. De legendarische Turbine zal in een nieuw jasje terug opengaan voor het grote publiek. Hierover weten we echter vrij weinig, de buitenkant van het gebouw is al wat geschilderd, maar wat er zich binnenin afspeelt blijft voorlopig een groot raadsel. Wel kunnen we zeggen dat het lanceersysteem zal veranderen. Zeker gaan testen dus of deze even krachtig zal zijn als voorheen. De opening van de vernieuwde Turbine komt terug in Juni 2013, maar dan waarschijnlijk ondere een nieuwe naam. Verder komt er in het Waverse park een Walibi Fun House. Een doolhof waar je met een 3D brilletje door fluoriscerende gangen kunt wandelen. In deze gangen kom je allerlei vormen van gezichtsbedrog tegen. Fun verzekerd!De nieuwe figuurtjes van Walibi raken meer en meer ingeburgerd. In 2013 zullen ze dan ook meer vertegenwoordigd zijn dan ooit. Grote zones worden volledig aangepakt om in het nieuwe thema te passen en ook de music battle gaat iedere dag live verder. Tijdens de zomer zal er ook een nieuwe show komen in de FABulous Arena.

Naast deze iets klassiekere vernieuwingen gaat Walibi ook het digitale tijdperk in. Vorig jaar kon je tijdens je parkbezoek al deelnemen aan de Music Battle via je smartphone. Dit jaar werden er ook 2 gloednieuwe apps ontwikkelt voor het park.

 

Dit was een korte uitstap doorheen de noemenswaardige vernieuwingen uit ons eigen vaderland. KLIK HIER en ga mee op reis over de landsgrenzen en ontdek wat onze buurlanden Frankrijk en Nederland allemaal te bieden hebben voor een nieuw en spetterend seizoen...

 

Tekst: Arne Vermeulen - Pretparken.be

Foto's: Forum Pretparken.be & Facebook