Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Willem en Maximá gratis naar Toverland.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 1 Mei 13

Attractiepark Toverland verwelkomt het nieuwe koningspaar met een royaal gebaar. Iedereen die Willem of Maximá heet, krijgt de hele maand mei en juni gratis entree.

Of je nou Willem-Alexander, Willem-Jan of Jan-Willem heet, zo lang Willem maar een van je voornamen is, mag je gratis naar binnen. Zelfs mannen die als roepnaam Willem hebben, maar in hun paspoort Wilhelm of Wilhelmus hebben staan, worden toegelaten. Ook alle Maximá’s van Nederland, zowel met als zonder streepje op de a, mogen gratis naar binnen. Namen die lijken op Willem of Maximá, zoals Wim, Max en Maxime, tellen helaas niet mee. Ook achternamen, zoals Willems, zijn uitgesloten.

 

 

Willem minder populair

Volgens de website van het Meertens instituut wonen er in Nederland ruim 240 duizend mannen met de voornaam of doopnaam Willem. Met de populariteit van de naam gaat het niet zo goed. In 1946 werden nog 4221 nieuwe Willems geboren; in 2012 waren dat er slechts 273. Maar dat is nog altijd meer dan Maximá. Volgens de laatste cijfers dragen 74 Nederlandse vrouwen die naam. Attractiepark Toverland hoopt de komende maanden zowel Willems als Maxima’s te mogen begroeten. Verwacht Toverland het koninklijke paar ook op bezoek? ‘Ze zijn in elk geval van harte welkom. Ze hebben drie dochters, die vinden het hier vast ook leuk.’

Lees de volledige actievoorwaarden op www.toverland.nl/welkomwillem.

 

Tekst en foto: © 2013 Toverland.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.