Plopsaland De Panne, het moederpark van de Plopsagroep - die ondertussen al 5 parken in portefeuille heeft (Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park) - investeert dit jaar zo'n 11,5 miljoen euro in een nieuwe themazone en een nieuw, groot theater. Afgelopen zaterdag liep Pretparken.be mee met de werfleider van Plopsaland over de grote huidige en toekomstige werven in het park. Een blik op de werven en de nieuwigheden:

 

 

Wickie Zone

Na Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt krijgt ook het park in de Panne attracties rond het populaire figuurtje Wickie de viking. Het gaat over 2 echte familie-attracties: een splashbattle en een Disk'O Coaster. Niet alleen attracties, maar ook een barbeque-restaurant, een toiletblok, een klein horecapuntje en een huisje met spelletjes worden in deze zone gebouwd. Plopsa liet weten dat er volgend jaar nog enkele zaken zullen bijkomen, zoals de volledige afwerking van de wachtrij van de splashbattle. Deze zaken worden pas volgend jaar toegevoegd zodat de bezoeker deze zomer geen zicht heeft op half afgewerkte huisjes. Ook krijgt de zone een eigen station voor de Plopsa-express!

 

De grote Golf

De meest in het oog springende nieuwe attractie van 2013 is de Grote Golf, een Disk'O Coaster van het Italiaanse bedrijf Zamperla. Deze attractie brengt elke rit 40 personen over een traject van 92 meter en tot een hoogte van 17 meter. Dit alles tegen een snelheid van zo'n 70 km/u. Deze attractie staat al volledig opgesteld: Plopsa wist ons te vertellen dat, toen de onderdelen eenmaal waren aangekomen, de attractie recht stond in zo'n week tijd! Er zijn al enkele testen geweest en volgende week komt het keuringsbedrijf TUV een kijkje nemen. Het grootste werk zit nu nog in de thematisering: de baan zal van begin tot einde verstopt zitten in een grootse rotspartij, van voor tot achter. Eén van de uiteindes is al bijna helemaal van rotsen voorzien.

 

Wickie the Battle

Een attractie die zeer populair zal worden in de zomer, wanneer de zon op zijn warmst is. In Wickie the battle nemen bezoekers het tegen elkaar op met waterpistolen, maar kunnen ze ook op doelen schieten om watereffecten aan of uit te zetten. De vaargeul zal zo'n 155 meter lang worden, en er zullen steeds 6 bootjes op het water staan waar elks 8 man in kunnen plaatsnemen. Het grootste deel van het werk hier is al gebeurd, alle speciale effecten werken en de vaargeulen liggen al volledig klaar. De attractie zou volledig klaar moeten zijn wanneer het keuringsbedrijf volgende week langskomt. We hoorden ook dat er vanuit de splashbattle eventueel de mogelijkheid zou kunnen zijn op de voorbijrazende "grote golf" te spuiten.

 

Nieuw Groot theater

Zoals u misschien weet, is de nieuwe Wickie zone gebouwd op de plaats waar ooit de tent van het groot theater stond. Waar moeten nu dan de shows, zo kenmerkend voor het park, zich dan afspelen? Wel, momenteel wordt tijdelijk de nieuwe kiosk op het dorpsplein gebruikt. Maar wanneer de zomervakantie start, zullen de shows terug hun eigen zaal krijgen, en dit keer prachtiger dan ooit tevoren: er werd een prachtige, grote theaterzaal ontworpen op het dorpsplein, vlak naast Mayaland. Het nieuwe theater zal elke voorstelling zo'n 1400 gasten kunnen verwelkomen, en de show zal zich afspelen op een podium van 540 vierkante meter. De totale oppervlakte van het theater zal zo'n 5000m² bedragen. Ook daar kregen we een blikje op de werf. Het grote werk lijkt al gedaan, maar er is nog heel wat werk op vlak van aankleding. Zo zullen er bijvoorbeeld grote lusters komen aan het plafond van de grote foyer, en de muren van de theaterzaal zullen bekleed worden met een sterrendoek, gelijkaardig als bij de toren van de Supersplash. De theaterzaal ziet er nu al indrukwekkend uit, en wanneer we hem binnen een dikke maand in volle pracht kunnen bewonderen, zullen we ongetwijfeld nog meer onder de indruk zijn!

 

En de rest van het park?

Niet alleen wordt er een gloednieuwe themazone gebouwd en het theater vervangen, ook de rest van het park werd afgelopen winter flink onder handen genomen: verschillende beelden zijn geschilderd, 2 bestaande zone's werden gerestyled zodat ook Kaatje en ROX nu vertegenwoordigd zijn in het park en voorts werd er veel nieuwe verlichting voorzien, die vast en zeker een mooi effect gaat geven bij laatavondopenstellingen en in de winter. Ook werd voor de bouw van de Wickie zone de spoorlijn van de Plopsa express verlegd en is de grote draaimolen verplaatst. Dit jaar nog begint de bouw van het nieuwe zwembad, dat in december 2014 zou klaar zijn. En niet zo heel lang daarna opent het park het eerste Belgische pretparkhotel. Veel om naar uit te kijken dus!

 
Tekst en foto's: ©2013 Ignace Woinin - Pretparken.be