Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Zesvoudig kanokampioen test nieuwe wildwaterbaan Toverland
Share
Auteur: Sven Martens @ 27 Mei 13

Attractiepark Toverland kreeg vanochtend bezoek van Robert Bouten, zesvoudig Nederlands kampioen wildwaterkanoslalom en Olympisch finalist in Beijing. Hem was ter ore gekomen dat Toverland sinds kort over een wildwaterbaan, de Djengu River, beschikt. Samen met twee teamgenoten testte hij of de baan geschikt is voor een kanokampioenschap.

Training

In Nederland is vrijwel geen wild water te vinden, dus al voordat Djengu River officieel open ging, toonden de kanovaarders interesse in de baan. Vanochtend kregen zij de kans Limburgs eerste en enige wildwaterbaan te testen. Voordat Toverland de deuren opende voor de bezoekers,  werkte Robert Bouten en zijn teamgenoten Maarten Hermans en Maartje Otten een bijzondere training af. Daarbij probeerden zij in verschillende kano’s de stroming en golven te bedwingen en ondertussen manoeuvres uit te voeren.

Enthousiast

Terwijl de gemiddelde Nederlander zich wel drie keer zou bedenken voordat hij zich met een kano door de kolkende rivier liet meesleuren, kwam het drietal enthousiast het water uit. ‘Dit was hartstikke leuk’, oordeelde Bouten. ‘Het is een snelle, avontuurlijke baan met soms onverwachte golven.’ Voor een officieel kampioenschap kanoslalom is Djengu River te smal, maar de discipline Boater X kan er wel in gehouden worden. Daarbij vertrekken meerdere kanovaarders tegelijkertijd vanaf de start en het gaat het er om wie als eerste het einde van het traject bereikt. Bouten gaat met de kanobond in gesprek om eventueel in het najaar een kampioenschap te organiseren.

Tekst en foto: ©2013 - Toverland

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.