Het was al langer bekend dat Heide-Park volgend jaar zou uitpakken met een nieuwe topattractie, maar het bleef gissen naar de nieuwigheid. Op 18 augustus mocht het park bovendien vijfendertig kaarsjes uitblazen, en het besloot om deze twee zaken aan elkaar te koppelen. Die dag zou namelijk ook meer informatie bekend gemaakt worden over de nieuwe baan. Wordt het een wingrider, zoals velen reeds vermoedden, of kan het Duitse park in Soltau ons toch nog verrassen?

 

Op 18 augustus werden de vermoedens door Heide-Park zelf bevestigd. Volgend jaar bouwt het park dus een nieuwe wingrider van  B&M. Dit type zagen we eerder verschijnen in Gardaland (Raptor, zie foto) en Thorpe Park (The Swarm), die ook tot de Merlin Group behoren. Helaas waren onze verwachtingen misschien iets te hoog, want veel meer info kregen we nog niet. Wel de aankondiging: "Erfahre mehr am 19. August" .

 En Heide-Park hield trouw zijn woord. Het park postte inderdaad vandaag op zijn website een persmededeling met meer info over de nieuwe topachtbaan, die Duitslands eerste wingcoaster wordt. De statistieken van de baan zijn gerust indrukwekkend te noemen: de baan wordt 772 meter lang en zal een topsnelheid halen van 100 km/u. Deze snelheid en de hoogte van veertig meter maken van deze baan ook meteen de snelste en hoogste van de drie Europese exemplaren. Gedurende een rit van drie minuten worden de bezoekers meegenomen langs zes hindernissen en acht verschillende manoeuvres. De setting van deze nieuwe eyecatcher wordt overigens het Transsylvanisch themagebied. 

Verder werd ook de lay-out (zie foto onderaan rechts) van de baan kort beschreven. Na de lifthill volgt meteen een 180° roll gevolgd door een halve looping, een element dat we ook terug zien bij The Swarm (zie foto onderaan links) in Thorpe Park. In totaal zal de achtbaan vijf inversies bevatten waardoor de bezoeker een kracht van 4 G, dus vier keer zijn eigen lichaamsgewicht, zal ervaren. Zoals eerder vermeld zal dit pareltje gebouwd worden door de Zwitserse constructeur Bollinger & Mabillard, die reeds ook Krake (zie foto onderaan midden) in het park plaatste. Het totale prijskaartje van de nieuwe baan: 15 miljoen euro.

Als de constructie volgens plan verloopt, zullen de bezoekers vanaf het zomerseizoen van 2014 een rit kunnen maken op deze nieuwe achtbaan. In juli werd het eerste deel van het spoor reeds gebouwd, en normaal gezien zullen de treintjes in de herfst geleverd worden. Nadien worden de baan en het terrein rond de baan gethematiseerd, zodat begin 2014 de eerste onbemande testritten en controles van TÜV (Technischer Überwachungsverein) kunnen plaatsvinden. 

De naam van nieuwe achtbaan en uitwerking van het thema blijven voorlopig nog even geheim.

Meer foto's, video's en informatie vind je op de website die Heide-Park voor zijn nieuwe topbaan aanmaakte: http://www.heide-park.de/wingcoaster2014.

 

Tekst: © - Ellen Struijs - Pretparken.be