2014 wordt een druk jaar voor de Duitse pretparken. Het was al langer bekend dat Europa-Park volgend jaar een nieuwe attractie opent, en nadat ook Heide-Park vorige week zijn nieuwe topachtbaan voorstelde, konden de andere Duitse parken niet achterblijven. Holiday Park kwam namelijk vandaag op de proppen met spectaculair nieuws voor het volgende pretparkseizoen! Het park, dat gelegen is in Haßloch en sinds eind 2010 deel uitmaakt van de Plopsa-groep, zal in juli volgend jaar eveneens een nieuwe achtbaan openen die uniek zal zijn in Europa.

 

De Amerikaanse attractiebouwer Premier Rides zal in 2014 een gelanceerde achtbaan in Holiday Park bouwen, die te vergelijken is met 'Superman Ulitmate Flight' in Six Flags Discovery Kingdom (Vallejo, Californië). De launchcoaster zal verschillende spectaculaire elementen bevatten, zoals een lancering, enkele twists, verticale drops en adembenemende loopings, en dit zowel voorwaarts als achterwaarts. De highlight van de achtbaan wordt een twisted heartline roll op vijftig meter hoogte, waarbij de bezoekers 360° om hun as draaien. Hierdoor krijgen de bezoekers het gevoel van slowmotion voordat ze met een snelheid van 100 kilometer per uur de diepte in razen. Door al deze elementen zal men een kracht ervaren van 3,5 G, dat gelijk staat aan drieëneenhalve keer je lichaamsgewicht. Het prijskaartje van deze nieuwe topbaan komt op acht miljoen euro. Volgens parkmanager Bernd Beitz is de launchcoaster de perfecte aanvulling voor het park en de attractie waarop menig coasterfanaat gewacht heeft.

Meer informatie over het thema en de plaats in het park is nog niet bekend, maar dit is alvast een attractie waar naar uitgekeken kan worden! Wat hiermee tevens opnieuw wordt aangetoond, is dat Plopsa het investeringsritme duidelijk aanhoudt, zowel voor het moederpark in De Panne als het Duitse zusterpark. De fans juichen dit alvast toe!

Bron: Plopsafansite.be, Holly-info.de

Tekst: © 2013 - Ellen Struijs - Pretparken.be