Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
De Movie Park Germany Fanday: een onvergetelijke ervaring?
Share
Auteur: Ellen Struijs @ 8 Sep 13

Zaterdag 7 september 2013, acht uur ’s morgens. Verschillende Europese rollercoaster- en kermisclubs verzamelen voor de ingang van Movie Park Germany te Bottrop. Ook een kleine, maar fijne delegatie van onze eigenste Rollercoaster Friends is aanwezig. Allen zijn ze gekomen voor een evenement: de befaamde fanday van het Duitse filmpark.

 

Dit jaar organiseerde FKF, de Freundeskreis Kirmes und Freitzeitparks, oftewel de Duitse Rollercoaster Friends de moeder aller fandagen. Bij aankomst, voor de meesten om 8 uur, krijgen de aanwezigen een folder over de organisatie en een gepersonaliseerde badge waar ook het verloop van de dag op vermeld wordt. Eerste activiteit volgens het overzicht: afspraak om half 9 aan de ingang van het park. We waren dus zeer goed op tijd...

 

Om 9 uur begon onze dag dan echt. Na een mooie groepsfoto met alle aanwezigen te hebben gemaakt, waarbij niemand echt de kans had om naar het vogeltje te kijken, werden we verder naar de Van Helsings Club geloodst voor een lekker ontbijtje! We konden smullen van muffins en brezels met een lekker tasje koffie of een beker met voor sommigen ietwat vreemde chocolademelk. Met ons ontbijt achter de kiezen trokken we daarna het park in, want we hadden nog tot 10 uur de tijd om de attracties van de Santa Monica Pier met een minieme wachtrij uit te testen. Na twee ritjes op Crazy Surfer, waarbij we bekertjes water kregen om vast te houden tijdens de rit, en een rammelig ritje op MP Express, ging het park open voor de reguliere bezoekers.

Vervolgens hadden we drie uur de tijd om ons bij die reguliere bezoekers te voegen. Hierna werden we verwacht in Studio 7 voor een interview met Wouter Dekkers, de CEO van Movie Park Germany. Jammer genoeg was het grootste deel van interview in het Duits, waardoor dit voor de Belgische fans niet echt een meerwaarde bood. Nadien kregen we echter de kans om de grote baas enkele vragen in het Nederlands te stellen. De CEO vertelde over de retracking van Bandit, waarbij de eerste drop overigens zeer soepel is, maar gaf ook toe dat er nog wat werk aan de baan is. Dus niet getreurd, de baan wordt in de komende jaren nog verder aangepast zodat ze een aangename rit kan bieden. Verder kwam ook de onderwerpen Halloween en een eventuele nieuwe attractie aan bod. Wouter Dekkers was zeer eerlijk en open, en vertelde ons ook een leuk weetje over Van Helsing's Factory: de vampierstem op het einde van de uitgang is Wouter Dekkers zelf. Hij sprak de stem in omdat de opening naderde en men geen perfecte nabootsing met de computer kon maken.  Uiteindelijk ken het interview voor ons dus toch nog een leuke afsluiter.

Na het interview hadden we opnieuw twee vrije uren die we in het park mochten spenderen totdat om 15 uur een pyrotechnisch seminarie in Studio 7 begon. Wat ons te wachten stond, wist niemand. Jammer genoeg, zo bleek achteraf. We kregen een droge uitleg over de verschillende effecten die in de stuntshow van Movie Park gebruikt werden. Ook hier konden vragen gesteld worden, maar dit alles alleen maar in het Duits.  De verantwoordelijke sprak echter zo onduidelijk waardoor hij zo goed als onverstaanbaar was. De droge uitleg werd verder ook niet opgeleukt met enkele spectaculaire effecten, hoewel dit toch de reden was waarvoor het grootste deel naar deze voorstelling kwam. Nadien kregen we per groep nog een rondleiding achter de schermen en het decor van de show, maar ook dit bood weer geen meerwaarde. Toch wel een beetje een gemist kans van FKF en Movie Park.

Na dit seminarie restte ons nog twee uur die we in het park konden doorbrengen, waardoor we toch het merendeel van de attracties hebben kunnen uittesten. Om 18 uur sloot het park dan voor de gewone bezoeker, maar wij kregen nog een extraatje:  een BBQ en een ERT op Van Helsing’s Factory, die voor een keer ook een uurtje met de werklichten aan draaide. Wij kozen ervoor om eerst de BBQ uit te testen. Na een kwartiertje aanschuiven konden we eindelijk genieten van onze hamburger, hotdog of braadworst, die we naar eigen smaak met groenten konden beleggen. Nadien was het de beurt aan Van Helsing. De rit was nog pittiger in vergelijking met die van ’s morgens, en ook met werklichten aan blijft deze baan een absolute topper. Na twee ritten was het tijd om afscheid te nemen van Movie Park en trokken we na een redelijk geslaagde dag huiswaarts.

Afsluitend kan besloten worden dat Movie Park een leuk park is, dat toch wel enkele pareltjes van attracties in zijn bezit heeft, zoals Van Helsing's Factory en Alien Encounter. Van de fandag zelf hadden de Friends echter meer verwacht. Het Duitse interview en seminarie vielen niet echt in de smaak, en ook van het eten hadden we grotere verwachtingen. Maar al bij al was het een fijne dag, met toch nog leuke extra’s zoals de ERT op Van Helsing.

Tekst: ©2013 - Ellen Struijs - Pretparken.be

 

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.