Na Duitsland werden ook onze noorderburen volledig door monsterlijke wezens omringd. De duisternis is gevallen over Nederland en ze is niet mals. Kom hier meer te weten over twee bijzondere Halloweenevents.

 

Toverland Happy Halloween

In Sevenum wordt in oktober de duistere magie aangewend. Vrolijk getover maakt plaats voor donkere krachten. Toverland wordt letterlijk omgetoverd tot een Halloweenevenement voor alle leeftijden.

Tijdens de gewone dagen is het in Toverland Happy Halloween met een leuk spookachtig sfeertje en relatief vriendelijke heksen en tovenaars. Op vier avonden breekt de hel echter helemaal los. Op 12, 13, 18 en 19 oktober is het park open tijdens de gevaarlijk enge nacht tot 23u. Dan komen er echte zombies, mummies en verschrikkellijke dwervels tot leven.

Het park wordt verdeeld in een aantal scarezones. Deze zones worden elk bevolkt door een angstaanjagend volk. In Voodoo is er plaats voor occulte religies en zwarte magie. Ratelende karkassen staan uit hun graven op in de Skeletons zone. Tevens van de partij zijn de rondzwervende Mummies. Een zwaardere zone is deze van DesTroy, in dit gebied is het oppassen voor de zielen van de gevreesde krijgers van weleer. Het recentste volk dat zich in Toverland vestigde waren de grappige Dwervels. Tijdens deze oktobermaand zal blijken dat ze ook een duistere kant hebben in Dwervels of Doom!

Tijdens de dag worden er meerdere Halloweenacts opgevoerd in het park. Zo vindt in de Skeletons zone meermaals per dag de Halloween lasershow plaats. En zeker niet te missen is de Halloweeneditie van de magische show Katara: Fountain of Magic.

Als laatste is er nog de nieuwigheid Gypsy Wagon. Deze mysterieuze wagen staat tussen de hallen. Een vreemde zigeuner komt deze Halloweenperiode in Toverland vertoeven. De reden van zijn bezoek is onbekend, maar hij laat meerdere keren per avond zijn magische kunsten zien aan wie het aandurft zijn verdachte woonst te betreden.

Halloween in Toverland is minder hardcore aangezien het geen echte doolhoven of huizen heeft. Toch is het zeker een aanrader als je een bijzonder sfeervol evenement wil beleven. Dankzij het gebruik van opzwepende epische muziek stroomt de adrenaline zeker al wat sneller doorheen je lichaam. Ook zijn er dankzij de goede aanpak toch een aantal behoorlijke schrikmomenten in het park te vinden.

Indien je toch niet zo'n fan bent van het griezelen laat Toverland dit nog even weten:

"Twijfel je nog of je het aandurft om naar de Halloween Nights te komen, dan is dit wellicht de oplossing. Speciaal voor alle angsthazen introduceert Toverland de magische immuniteitsstaf. Word het je allemaal teveel, houd je staf dan recht voor je, ontsteek het licht en zie daar… alle mummies en zombies druipen af. De immuniteitsstaf is uitsluitend tijdens Halloween in het park te koop."

 

Walibi Holland Fright Nights

In Walibi Holland neemt Eddie de Clown het roer in handen tijdens Halloween. Zeker op de nocturnes van 11,12,13; 18,19,20 & 25,26,27 oktober laat Eddie je zweten van angst. Voor de dertiende editie van de Fright Nights presenteert hij vier horrorhuizen. In Haunted Holidays bekijken we de feestdagen van een wel heel duister kantje. Pas op, Sinterklaas en Kerstmis zullen na het betreden van dit huis nooit meer hetzelfde zijn!

In Eddies Funhouse of Fear is niets wat het lijkt. Onder de leuze Fear is only a word, reality is much, much worse jaagt Eddie de bezoekers van zijn verlaten kermisterrein de stuipen op het lijf.

In The Villa word je de ster van een ware horrorfilm. Audities zijn niet nodig want de angst zal niet gespeeld maar echt beleefd worden. Betreed dit huis en maak deel uit van een echte Hollywood-hel!

In Psycho Shock is professor Mortis bezig met een bijzonder onderzoek naar angst. Geen experiment gaat hem te ver. Durf jij het aan om een van zijn labkonijnen te worden? It's not the house that's haunted, it's professor Mortis.

Bij The Villa en Psycho Shock is er de Alone optie. Dan kan je het huis geheel op eigen risico en met een grote portie lef alleen betreden. Spookhuizen zijn in Walibi Holland ook allen betalend. Reken dus op vijf euro extra per huis dat je wil doen.

Naast de huizen zijn er ook twee speciale Halloweenshows. Eddie 13 waar de clown zich van zijn beste kant laat zien en Dying to Sing waar bezoekers die hun keel openzetten om te zingen maar beter opletten dat ze niet wordt doorgesneden.

In het park zijn er ook scarezones aangelegd. Zo is er de met zombies overspoelde Quarantine waar de dood om iedere hoek loert. Of bezoek je liever het sprookjesbos van Anton Freak? De sprookjes hebben dit keer wel geen nog-lang-en-gelukkig-leven. Ook Mexicanen kunnen bijzonder eng zijn, dit leren we in Fieste de Los Muertos, het grote dodenfeest. Verder is het in de zone 13 het erg oppassen. Eddie heeft in plaats van kaarsjes al 12 mensen het leven uitgeblazen. Word jij zijn dertiende slachtoffer?

De nocturnes worden ook hier afgesloten met een groot vuurwerk. Voor de feestbeesten onder ons is er na parksluiting ook nog de duivelse club Inferno waar je tot in de late uurtjes kan genieten van live performances van griezels terwijl je zelf uit de bol kan gaan op de partybeats.

Walibi Holland voorziet verschillende aanbiedingen waarmee ook eten of overnachtingen geboekt kunnen worden. Voor deze specials en R.I.P passen verwijzen we graag door naar de website frightnights.nl (of ook makkellijk te vinden via WalibiHolland.nl). Wel raden we je aan hier snel bij te zijn! Wegens de grote populariteit van het evenement raken deze passen wel eens snel uitverkocht.

 

Zo zijn jullie ook klaar om de griezels op te vangen in Nederland. Wil je met ons delen hoe je de Fright Nights beleefd hebt? Dit kan hier  op ons subforum waar we graag jouw mening lezen.

Volgende keer zullen we echt dapper moeten zijn want dan trekt de duisternis over ons kleine vaderlandje en is er helemaal geen ontkomen meer aan Halloween...

 

Tekst:  ©2013 - Arne Vermeulen - Pretparken.be

Foto's Toverland: ©2013 - Juan Martinez - Pretparken.be