De pretparkwereld wordt volledig in duisternis omhuld. Griezels nemen het over van de trouwe mascottes. Horror komt op de eerste plaats in vele parken. Pretparken.be gaf reeds een zo volledig mogelijk overzicht van het Halloweengebeuren in Europa, maar in deze duistere reeks gaan we dieper in op zes wel heel duivelse parken die makkellijk te bereiken zijn vanuit België voor een dagje, en vooral een nachtje, griezelplezier. We starten onze reeks in Duitsland. Halloween is daar namelijk al in vele parken bezig en niet-te-missen nocturnes staan voor de deur.

 

Movie Park Horror Fest

We bijten de spits af met een klepper van formaat. Al jaren gooit Movie Park Germany alles in de strijd om mee te doen als grootste horrorevent van Europa. Ook dit jaar worden de grote middelen ingezet voor de jubileumeditie. Het Movie Park Horror Fest wordt vijftien jaar en dat wordt op gruwelijke wijze gevierd. Het evenement staat vooral op de kaart dankzij steengoede horrorhuizen. Dit jaar zullen er maar liefst vijf ware horrorlabyrinten te vinden zijn. 

In de Baboo Twister Club wordt feest gevierd tussen echte monsters. In dit labyrint geldt de leeftijdsgrens van twaalf jaar. Daar waar de tijd in de Baboo Tiwster Club lijkt te vliegen staat deze eerder stil in het Circus of Freaks. In dit oude circus geldt een leeftijdsgrens van zestien jaar. Wie weet is het wel je laatse voorstelling ooit!

Deathpital keert dit jaar terug, maar kreeg een stevige update. Deze enorme maze werd omgedoopt tot Deathpital Reloaded. Wandel door de gangen van dit donker ziekenhuis waar de hoop op genezing slechts de hoop is van een dwaas. In deze operatiekamers wacht immers enkel de dood. Om dit verradelijke hospitaal te betreden moet je tegen een stootje kunnen en minimum zestien jaar zijn.

Nog een 16+ rated horrorlabyrint is The Forgotten. Hier wordt je meegezogen in een wereld van waanzin. Kan jij bepalen of het allemaal slechts een droom is? 

Als bijzonder hoogtepunt van de Horrorhuizen in Movie Park is er een speciale samenwerking met de televisiezender FOX. Er zal dit jaar namelijk een heuse halloweenmaze komen in de stijl van The Walking Dead. Waag je kans om samen met Rick, Daryl en Michonne je weg naar buiten te zoeken terwijl je opgejaagd wordt door zombies en andere vreselijke wezens.

Naast de Horrormazes zijn er op het Horror Fest ook echte feestgelegenheden. Zo is er de dansshow Obsession met duivels goede muziek en een Hypnoseshow met de in Duitsland bekende Aaron.

Tijdens de nocturnes, die elke donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 3 oktober en 2 november plaatsvinden, barst de hel echt los en wordt het park vanaf 18u overgenomen door de meest wrede wezens. Gelukkig is er ook een safe zone; Nickland is namelijk monstervrij en daar wordt het Horror Fest op kindvriendelijke wijze gevierd. Dit gaat gepaard met typische halloweenactiviteiten als pompoensnijden en het grote trick-or-treatspel. Er is ook een gezinsvriendelijk spookachtig doolhof voorzien. 

Dit is een feest dat je misschien niet mag missen. Let wel op: als je plant om op 26 of 31 oktober te gaan, zijn de tickets namelijk alleen maar online verkrijgbaar en zou het wel eens kunnen dat deze snel uitverkocht zijn. Wees er dus duivels snel bij!

 

Europa Park Horror Nights

Het grootse park van Duitsland begint ook vrij vroeg met Halloween. De Horror Nights zijn dan ook al stevig aan de gang. Desalniettemin is het zeker nog niet te laat om ook hier te komen griezelen op hoog niveau. Dit park is het enige in de reeks dat eigenlijk niet echt als dagtrip kan gedaan worden, maar het loont zeker de moeite om in dit sfeervolle park ook eens de Horror Nights mee te maken.

Tijdens de Halloweenperiode wordt het park letterlijk overspoeld door pompoenen en andere spookachtige decors. Eurosat wordt omgebouwd tot 's werelds grootste pompoen en het gehele park wordt tot in de details in een Halloweenkleedje gestopt. Op zich geeft dit al een bijzondere sfeer, maar waar het natuurlijk echt om te doen is, zijn de Horror Nights. Er zijn er een heel aantal: iedere vrijdag en zaterdag vanaf 27 september tot 2 november en 2 en 3 oktober. Daarnaast is er ook de Horror Nights-week waar er gedurende een hele week Horror Nights zijn, deze loopt van 26 oktober tot 3 november.

Ook in Europa Park zijn er vijf grote Horrorhuizen te vinden. De meeste zijn hiervan reeds gekend, maar kregen voldoende aanpassingen om het toch weer interessant te maken. In the Crypt waan je je onder de grond en wordt je belaagd door allerlei wrede wezens.

Take Away leert dat afhaalchinees niet altijd smakelijk is. In dit doolhof leer je de gruwelijke kant van de zaak kennen. In DEAD inside krijg je alles te zien wat de naam doet vermoeden. De dood schuilt er in iedere hoek!

The Villa is een vreselijk geteisterde plaats. Geen gezellige huiselijke taferelen, maar zware scènes waardoor je nooit nog alleen door een grote villa durft wandelen. Als laatste doolhof is er Snow White, de meest lugubere versie zonder happy end.

Naast de vele huizen zijn er ook een aantal scarzones die ervoor zorgen dat de sfeer tijdens de Horror Nights ononderbroken griezelig is. Een andere reden waarom de Halloweensfeer in Europa Park zo hoog aangehouden blijft, is de aanpassing van de ijsshow naar Horror on Ice IV. Deze vierde editie van het concept combineert spectaculaire stunts, gevaarlijke schaatsacts en een goed horrorverhaal. 

Achtienplussers kunnen voor 7 euro ook nog tot in de vroege uurtjes blijven griezelen. Ook de Vampires Club keert terug, dit jaar met nog meer halloweenacts op de hipste beats. 

 

In Duitsland kom je dus zeker aan je trekken als Halloweenfan. Wil je graag je ervaring kwijt? Schrijf dan snel een TR en plaats het hier!

In het volgende deel trekt de duisternis over Nederland voor nog meer griezelplezier... Tot dan!

Tekst: ©2013 - Arne Vermeulen - Pretparken.be