Pretparken.be, de grootste website op vlak van pretparken in Europa, omhelst onder meer een uitgebreide parkgids, een forum, publiceert persberichten en artikels en is actief op het gebied van sociale media met onder andere een account op Facebook en Twitter. Het is vanzelfsprekend dat dit erg veel tijd en moeite kost om te onderhouden. Zoals het spreekwoord zegt, maken vele handen licht werk, en daarom zijn wij van Pretparken.be op zoek naar nieuwe medewerkers! 

Om onze website nog te verbeteren zijn we op zoek naar enkele medewerkers op alle gebieden die onze website inhoudt: een moderator voor het forum, een artikelschrijver, een medewerker om de sociale media up-to-date te houden en enkele parkgidsmedewerkers die onze uitgebreide parkgids onderhouden. Ben je benieuwd naar het takenpakket? Lees dan even verder.

 

Moderator

Als moderator bestaat jouw taak vooral uit het lezen van alle post op het forum en grijp je in waar nodig. Je moet hiervoor zelf geen actieve poster zijn, hoewel het natuurlijk ook tot je takenpakket behoort om regelmatig enkele discussies in de juiste banen te leiden of te stimuleren. In samenspraak met de andere moderators wordt bepaald wie welk deel van het forum wanneer modereert in de stijl die Pretparken.be hanteert.

Artikelschrijver

Eerst en vooral is een vlotte pen hebben de ultieme vereiste voor een artikelschrijver. Verder beschik je over de nodige feeling met taal, pretparken en informatie zoeken in het world wide web zodat je deze op een leuke manier kan overdragen aan je lezers. In samenspraak met de Content Manager wordt bepaald welk artikel wanneer geschreven wordt en wanneer het gepubliceerd wordt op onze website. Je schrijft je artikels in onze Article Editor en gaat op zoek naar passende foto's die je met behulp van onze fotodatabase oplaadt en plaatst in de artikels.

Medewerker Sociale Media

Een medewerker van de Sociale Media is iemand die vertrouwd is met de verschillende kanalen die op het vlak van sociale media momenteel aangeboden worden. Pretparken.be heeft een account op Facebook, Twitter, Google+, Netlog, LinkedIn en Youtube, dus kennis van de werking van op z'n minst een aantal van deze media is een vereiste. Jouw taak bestaat er dan uit om deze kanalen op dagelijkse basis van nieuwe informatie en weetjes te voorzien. Dit vereist niet alleen de gevraagde kennis van de sociale media, maar ook creativiteit, toewijding en een goede schrijfstijl. Als je daarenboven ook nog eens filmpjes kan maken, is dit zeker een extra troef. In samenspraak met de Social Media Manager wordt bepaald wie wat waar en wanneer doet in de stijl van Pretparken.be.

Parkgidsmedewerker

Als parkgidsmedewerker zorg je ervoor dat de parken die je onder je hoede krijgt up-to-date zijn én blijven, zowel op het vlak van attracties alsook op het vlak van informatie omtrent het park (openingsuren e.d.). Verder zorg je ervoor dat er voldoende fotomateriaal is om de parkfiches van jouw parken te illustreren. Ook hier zijn creativiteit en een goede schrijfstijl vereist om je parken van uitnodigende beschrijvingen te voorzien. Wil je een voorbeeld van wat we van je verwachten? Bekijk dan eens de parkfiches van Toverland, Europa-Park en PortAventura. De werklast is het grootst in de winterstop, aangezien dan alle parkfiches van een grondige update voorzien worden.

 

Om de werking van Pretparken.be optimaal te houden, komt het team tweemaandelijks samen om te vergaderen. De plaats van deze samenkomst is afwisselend Leuven en Antwerpen. Niet elk teamlid kan bij iedere vergadering aanwezig zijn, maar er wordt wel van je verwacht dat je zoveel mogelijk de besprekingen bijwoont.

Ben je geïnteresseerd in een van bovenstaande vacatures? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar juan@pretparken.be en vermeld wie je bent en waarom je geschikt bent voor deze functie. Nadien word je uitgenodigd op een vergadering waar je je kort even voorstelt en waar je functiebeschrijving en enkele praktische zaken worden toegelicht. Mogelijke data voor deze bijeenkomst zijn 26 of 27 december 2013, al is dit slechts een indicatie.
 

We verwijzen je ook nog graag door naar dit topic op het forum. 
We rekenen op jou!

 

Tekst: © 2013 - Ellen Struijs - Pretparken.be
Foto: © Pretparken.be