PortAventura heeft zich lange tijd in stilzwijgen gehuld omtrent de nieuwe attractie waaraan al enkele maanden gewerkt wordt, maar op woensdag 22 januari werd dit stilzwijgen dan eindelijk doorbroken. In het themagebied China zal achter hypercoaster Shambhala een waterattractie verrijzen die de bezoekers meeneemt op een avontuurlijke expeditie naar het Cambodjaanse tempelcomplex Angkor Wat. Niet alleen werd de nodige context vrijgegeven, er werden ook meerdere concept arts vrijgegeven die veelbeloved ogen.

 

 

Angkor: Aventura en el reino perdido

Zo heet de nieuwe attractie die PortAventura begin april opent. Het gaat om een familievriendelijke, interactieve waterattractie die je op sleeptouw neemt doorheen de dichtbegroeide jungle van Cambodja. Tijdens deze avontuurlijke boottocht zal je voor verschillende verrassingen komen te staan. Zo zullen slangen opduiken uit de rivier, tijgers opduiken aan de oevers en apen rondslingeren in de bomen. Soms kom je ook mysterieuze dorpen tegen, alsook ruïnes van tempels en kolossale olifantenbeelden. De avonturiers moeten echter niets vrezen, want ze zullen zich kunnen verdedigen tegen deze potentiële gevaren. 

 

Nieuwe generatie Splash Battle van MACK Rides

De waterattractie is een nieuw type splash battle van het Duitse familiebedrijf MACK Rides, eigenaar van dat ander bekend en populair resort Europa-Park. PortAventura Resort krijgt dus de primeur om als eerste park dit type tentoon te stellen. En afgaande op de statistieken mogen we stellen dat ze het meteen goed gaan doen. Er is maar liefst 1 hectare grond vrijgemaakt voor de aanleg ervan! De lengte van het parcours zal een 300-tal meter tellen, wat meteen een unicum is in Europa. Hierdoor zal een tochtje doorheen deze wateren ook liefst een 10-tal minuten duren, meteen één van de langst durende attracties binnen het genre die je op dit continent zal vinden. De boten zelf dan zullen plaats bieden aan 8 passagiers en er zullen maar liefst 14 boten ingelegd worden waarmee de capaciteit zal uitkomen op ongeveer een 750-tal personen per uur.

 

Een nieuwe zone binnen het gebied China

Om een attractie toe te voegen achter de in 2012 geopende Shambhala kan PortAventura natuurlijk niet anders dan kiezen voor een Aziatisch thema. Het gebied mag dan nog wel aangeduid zijn als China, met Shambhala in het Himalaya hooggebergte, en dus een eerder Nepalees aanvoelende stijl, is er wel ruimte om geografisch nog iets verder te trekken in Azië, meer bepaald tot in Cambodja. Het moge duidelijk wezen aan de hand van de prachtige concept arts dat de inspiratie gehaald werd bij de dichtbegroeide Aziatische jungles in het algemeen en het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor Wat in het bijzonder.

Angkor Wat, dat eigelijk 'stad van tempels' betekent, is een hindoeïstische tempel in Cambodja en het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Deskundigen schatten dat het complex gebouwd is tussen de 9de en 15de eeuw. De weelderige jungles en mangrovebossen rondom Angkor Wat zitten vol legendes en mysteries. En deze hebben model gestaan voor het verhaal achter Angkor: Aventura en el reino perdido.

 

Interactiviteit die verfrissing brengt

Bezoekers die het aandurven om mee op expiditie te trekken, mogen er vanuit gaan dat ze het niet droog zullen houden, want een splash battle is natuurlijk geen splash battle als je niet nat kan worden. De boten zijn uitgerust met waterpistolen waarmee de avonturiers kunnen schieten op de verschillende doelen die zich langsheen het parcours bevinden, alsook op de opvarenden die zich in de andere boten bevinden. Maar ook de toeschouwers langs de waterkant kunnen deelnemen aan het plezier door de opvarenden te belagen met waterstralen.

Het park biedt met Silver River Flume, Grand Canyon Rapids en Tutuki Splash dus al een boomstamattractie, een rapid river en een splash river aan, maar met deze splash battle wordt het aanbod aan waterattracties pas echt rondgemaakt. In het zonnige, warme, zuiderse Spanje is zulk aanbod zeer welgekomen en dus is een nat pak eerder een zegen dan een vloek. Als alles goed gaat, opent de attractie op 11 april!

 

Tekst: ©2014 - Juan Martinez - Pretparken.be
Foto's: ©2014 - PortAventura

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.