The High Roller, zo heet het hoogste reuzenrad ter wereld in LasVegas  dat op 31 maart 2014 voor het eerst toegankelijk was voor het grote publiek. Het rad is 167,7 meter hoog en verslaat daarmee de Singapore Flyer die nu met haar 165 meter enkele meters tekort schiet.

 

 

 

Lastige klus

Voor de eigenaar van het rad, Caesars Entertainment, was de bouw van The High Roller  op de Las Vegas Strip geen makkelijk klus. Aan het reuzenrad hangen in totaal 28 cabines die elk plek hebben voor 40 mensen. De cabines, die elk meer dan 20.000 kilo wegen, moesten met speciale vrachtwagens via de weg worden vervoerd.

3 miljoen kilo staal

Het reuzenrad in Las Vegas wordt bijeen gehouden door 112 grote kabels die elk 68 meter lang zijn. In totaal is er meer dan 3 miljoen kilo staal gebruikt voor de bouw van het rad. The Highroller is onderdeel van een groot project van Caesars genaamd The Linq.

Airconditioning

Wees niet bang als je denkt dat het op 167 meter hoogte weleens warm kan zijn. Las Vegas zou Las Vegas niet zijn als er niet is gedacht aan airconditioning. Elke cabine heeft een airco waardoor je ook in de zomermaanden lekker kunt genieten van het schitterende uitzicht zonder bezweet uit te stappen.

Prijzen

Wanneer je overdag gebruik wil maken van The High Roller  betaal je 24,95 dollar voor één kaartje. Ga je ‘s avonds om te genieten van de miljoenen neonlampjes dan betaal je 34,95 dollar. Caesars Entertainment verwacht het eerste jaar tussen de 4 en 5 miljoen bezoekers.

 

Bron: © 2014 - vegasinfo.nl
Foto: © 2014 - Wikipedia.org