De zomermaanden juli en augustus zijn echte topmaanden voor de pretparken. Veel mensen hebben verlof en wat is er dan toffer dan met vrienden of familie een dagje uit naar pretpark? De parken spelen hier natuurlijk op in en bieden ons vele extra’s tijdens deze maanden. Wij blikken alvast vooruit op wat we de komende twee maanden kunnen beleven in de pretparken. We beginnen alvast met een rondje Belgische pretparken! 

Bobbejaanland

Smurf Day - 28 juni

Het Kempische park organiseert 3 zomerevenementen. Net voor de zomer, op 28 juni, organiseert het park Smurf Day, een dag die volledig in het teken staat van de nieuwste bewoners van ‘Het Plezantste Land’. En dat is niet enkel in Bobbejaanland, maar over de hele wereld wordt deze dag gevierd. Die dag is het namelijk de verjaardag van Peyo, de bedenker van de smurfen. Speciaal voor deze dag zijn er smurfenballonen, is er smurfenanimatie en een heuse smurfenzoektocht. Het park is open tot 19.00u

 

Summernights - 12, 19, 26 juli en 2, 9 augustus

Bobbejaanland is vijf zaterdagen in juli en augustus open tot 22.00u. Deze dagen kan je in het park genieten van een zalige zomeravond, met terrasjes, straatmuzikanten en nog veel meer. Een zuiderse sfeer waar gezelligheid troef is.
Speciaal voor deze dagen kunnen bezoekers ook genieten van een 60m hoge benji-sprong.

 

Belgian Championships 1on1 Breakdance - 31 augustus

Opnieuw komt het Belgische kampioenschap Breakdance naar Bobbejaanland. Op de laatste dag van de zomervakantie komen breakdancers naar het Kempische pretpark om het tegen elkaar op te nemen voor de grootste Belgische eer. Een DJ en een MC zorgen voor een gepaste sfeer.


 

 

Plopsaland De Panne

Klus Show - 1/13 juli en 16/22 en 26-29 augustus

Kabouter Klus komt langs om een groots avontuur te beleven in het theater. Tussen de spannende momenten is er tijd voor de verschillende hits van Klus en zijn kaboutervrienden.

 

Ment Vlaamse top 10 - 3 juli

Op 3 juli zakken meer dan 30 Vlaamse topartiesten af naar De Panne om de opnames te beleven van Ment Vlaamse top 10. Er zijn verschillende combitickets voor dit evenement, vanaf 18u starten de opnames in het theater.

 

Prinsessia dagen - 2, 9, 16, 23, 30 juli en 6, 13, 20, 27 augustus

Ga elke woensdag in juli en augustus op 17u naar het theater om de prinsessen van Prinsessia in het echt te bewonderen.

 

Fiesta Latina - 12, 19, 26 juli en 2, 9, 16 augustus

Plopsaland krijgt zes zaterdagen op rij een zuiderse sfeer met het Fiesta Latina. Het park blijft open tot 22.30u, er zijn optredens en de dag wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk.

 

Samson en Gert zomershow - 14 juli tot 15 augustus

Elke weekdag vanaf 14 juli tot 15 augustus zijn Samson en Gert te vinden in het theater. Ze beleven een dolgek zomeravontuur dat afgewisseld wordt met hun bekendste hits. Er zijn twee shows (13u en 14u) per dag, enkel op weekdagen!

 

Wickie Summernights - 20, 27 juli en 3, 10 augustus

Zet je helm op, maak je Drakar klaar en zet zeil naar Wickieland voor het vikingfeest. Het park blijft open tot 20u en in Wickieland zijn er extra animaties voorzien.

 

K3 Weekend - 23, 24, 30, 31 augustus en 6, 7, 13 september

K3 sluit de zomerweekends af met een optreden boordevol hits op de kiosk van het dorpsplein. Vergeet je K3-outfit niet. In augustus is het park open tot 19u, in september tot 18u.


 

 

Bellewaerde

Stunt&Dive PowPow - 1 juli tot 31 augustus

Ook dit jaar pakt Bellewaerde uit met een duikshow. Het verhaal vertelt de strijd tussen 3 indianen die opperhoofd willen worden. Deze show loopt elke dag van juli en augustus

 

Summer Nocturnes - 26 juli en 2, 9, 16 en 23 augustus

Deze 5 zaterdagen is Bellewaerde open tot 22u. Er is extra animatie voorzien naast de attractie die ook langer open blijven.


 

 

Walibi Belgium

Nocturnes - 2, 9, 16 augustus

Walibi heeft dit jaar drie nocturnes gepland, op de eerste 3 zaterdagen van augustus. Het park blijft open tot 23u. 

PlopsaCoo

Mayashow - 12 juli tot 17 augustus

Maya is jarig en dat moet gevierd worden. Deze gloednieuwe maya-show speelt vanaf 12 juli tot 17 augustus elke dag in het park.

 

Fiesta Latina - 23, 30 juli en 6, 13 augustus

Ook in PlopsaCoo viert Plopsa het Fiesta Latina. Het park is open tot 22u en net als in De Panne wordt de dag afgesloten met een groots vuurwerk. Na de middag begint het feestje met extra animatie en optredens.


 

Boudewijn SeaPark

Geen extra evenementen gepland.


 

Plopsa Indoor Hasselt

Geen extra evenementen gepland.

 

 

Tekst: ©2014 Michiel De Sutter - Pretparken.be
Foto: © Bobbejaanland, © Plopsa, © Walibi, © Bellewaerde, © Boudewijn Seapark
Bronnen: Bobbejaanland, Plopsa, Walibi, Bellewaerde, Boudewijn Seapark

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.