De zomermaanden juli en augustus zijn echte topmaanden voor de pretparken. Veel mensen hebben verlof en wat is er dan toffer dan met vrienden of familie een dagje uit naar pretpark? De parken spelen hier natuurlijk op in en bieden ons vele extra’s tijdens deze maanden. Wij blikken alvast vooruit op wat we de komende twee maanden kunnen beleven in de pretparken. We gaan verder met onze buurlanden!


Nederland

 

Efteling

 

Van 1 juli tot en met 31 augustus opent Efteling zijn deuren langer dan gewoonlijk, en dat tot 20 uur. Op de negen zaterdagen van deze periode vindt ook het Negen Pleinen Festijn plaats. Dan is het park geopend tot middernacht en worden de bezoekers ondergedompeld in verschillende sferen op de negen pleinen. Tevens vinden er live-optredens plaats van verschillende artiesten en wordt voor de kinderen een straattheater georganiseerd. Ook blijven alle attracties open tot middernacht.

 

 

Toverland - Midzomeravonden

 

Op 23 en 30 juli en 6, 13 en 20 augustus organiseert het magische Toverland de Midzomeravonden. Op deze dagen blijft het open tot 23 uur. Het park wordt voor deze speciale dagen in een exotisch sfeertje gehuld. De magische avond wordt afgesloten met de fonteinenshow ‘Katara: Fountain of Magic’.

 

 

Walibi Holland

 

Op 5 juli organiseert Walibi Holland het evenement Out of Control. Er vinden die dag vanaf 18 uur optredens plaats van verschillende dj’s op verschillende podia. Het park blijft die dag open tot 23 uur.

 

Tevens vinden op 23 en 30 juli en 3 en 13 augustus de Summer Nights plaats. Het park blijft dan ook open tot 23 uur en organiseert verschillende optredens.

 

 

Duitsland

 

Europa-Park

 

In Europa-Park vinden elke zondag de opnames van Immer wieder Sonntags, een show die uitgezonden wordt op ARD, plaats.

Verder vindt 26 juli de Summer Party plaats. Het park is dan geopend tot middernacht.

Ook vind je van 27 juli tot 31 augustus de Sansibar Beach Club, een bar met lounge muziek, verse drankjes, exotische cocktails en overheerlijk eten. De Beach Club is gelegen naast het Colonial House. De bar opent zijn deuren vanaf 14 uur tot 1 uur na parksluiting.

Tot slot organiseert Europa-Park samen met Radio Regenbogen op 9 augustus 2014 Music@Park. Dit jaar maken onder andere Anastacia en The Baseballs hun opwachting.

 


 

Holiday Park - Summernights ‘Viva Brasil’

 

Het Duitse broertje van de Plopsaparken organiseert de Summernights ‘Viva Brasil’ op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus en 6 september. Het park blijft deze dagen open tot 22u30 en biedt ook enkele extra’s aan de bezoekers, waaronder een mix van een samba-show, limbodansen en Capoeira, frisse drankjes en exotische ritmes. Een gigantisch vuurwerk zorgt voor de perfecte afsluiter van de dag.

 


 

Phantasialad - Asia Nights

 

Van 5 juli tot 30 augustus vinden in Phantasialand bij Brühl opnieuw de Asia Nights plaats, en dit dagelijks vanaf 19 uur in China Town. De ingang is gratis voor bezoekers. Deze kan zich verwachten aan culinaire hoogstandjes, een Aziatische markt en acrobatie.

 

 

Frankrijk

 

De Franse parken organiseren geen extra evenementen in de zomermaanden.

 

Tekst: © 2014 - Ellen Struijs - Pretparken.be

Bronnen: Efteling, Toverland, Walibi Holland, Europa-ParkHoliday Park, Phantasialand

Foto’s: © 2014 - Efteling, © 2014 - Toverland, © 2014 - Walibi Holland, © 2014 - Europa-Park, © 2014 - Holiday Park, © 2014 - Phantasialand