Op zaterdag 28 juni 2014 vond in Bobbejaanland voor de eerste keer de Smurfendag plaats. Sinds dit seizoen zijn de kleine blauwe wezentjes aanwezig in het plezantste land en dit mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Ook was 25 juni de geboortedag van Peyo, de bezieler van de Smurfen, en daarom koos Bobbejaanland ervoor om de daaropvolgende zaterdag de pers uit te nodigen om de Smurfen te vieren. Pretparken.be ging een kijkje nemen.

 

Om kwart voor 10 ‘s morgens, enkele ogenblikken voordat het park zijn deuren opende, werden we, samen met de andere bezoekers, hartelijk verwelkomd door enkele cowgirls en wat dansers. Zij werden snel door Grote Smurf en Smurfin vervoegd, om samen de poorten van het plezantste land te openen. Na dit optreden kregen de kleine fans nog de kans om met hun favoriete blauwe mannetje op de foto te gaan en om hen een high vier te geven.

 

 

Na dit warm welkom werden we een halfuurtje later in het theater verwacht voor de Magic Bubble Show van Marco Zoppi. Deze show wordt sinds vorig jaar in het theater van Bobbejaanland opgevoerd, maar kende dergelijk succes, dat de show ook dit seizoen te bekijken is, en met reden. De Magic Bubble Show zorgt voor voldoende afwisseling en gaat dus niet vervelen, en geeft een prachtig einde weg, waarbij het hele theater gevuld wordt met zeepbellen. Een aanrader dus, als je in Bobbejaanland bent.

 

 

‘s Middags vond vervolgens een lunch plaats in de zaal van het vroegere Desperado City. Nadien nam de algemeen directeur, Roland Kleve, het woord. Hij moest met spijt in het hart meedelen dat de nieuwe show The Battle door technische problemen niet aan de pers voorgesteld kon worden. Daarvoor hadden we natuurlijk alle begrip. Kleve wist ook te vertellen dat binnenkort de zone tussen Sledgehammer en Revolution binnenkort vrijgemaakt wordt voor een nieuwe attractie. Fly Away wordt hiervoor, zoals reeds bekend was, gesloopt. Veel mocht Kleve ons nog niet over de nieuwigheid vertellen, maar kon wel meegeven dat het een attractietype is dat Bobbejaanland mist en dat het park dus zal verrijken. Meer informatie volgt volgens Kleve snel.

 

Nadien zat de persdag erop en konden we volop het park intrekken. Bedankt, Bobbejaanland, voor het leuke, blauwgekleurde evenement.

 

Tekst: © 2014 - Ellen Struijs - Pretparken.be

Foto’s: © 2014 - Sven Martens - Pretparken.be