De zomermaanden juli en augustus zijn echte topmaanden voor de pretparken. Veel mensen hebben verlof en wat is er dan toffer dan met vrienden of familie een dagje uit naar pretpark? De parken spelen hier natuurlijk op in en bieden ons vele extra’s tijdens deze maanden. Wij blikken alvast vooruit op wat we de komende twee maanden kunnen beleven in de pretparken. In dit laatste deel komen de overige Europese landen aan bod.

 

Spanje

Isla Mágica

Isla Mágica opent zijn deuren in de zomer net iets langer dan normaal. In juli, augustus en de eerste week van september is het park geopend van 11 uur tot 23 uur. In de zaterdagen van deze periode kunnen bezoekers tot 24 uur van het park genieten. Wie verfrissing zoekt, kan bij het waterpark Agua Mágica terecht, dat open is vanaf 28 juni van 11u30 tot 20 uur.

 

Parque de Atracciones Madrid

Het eerste Madrileense park organiseert in juli en augustus zomeropeningen. Het park is dan geopend van 12 uur tot middernacht.

 

Parque Warner Madrid

Het Madrileense broertje is in juli en augustus open van 11u30 tot middernacht. Op zaterdagen in deze periode en op 15 augustus is het een uurtje langer open.
Normaal gezien opent het park midden juni ook een aquapark, Warner Beach, waar verfrissing gezocht kan worden voor de hete Spaanse temperaturen.

 

PortAventura

Het park nabij Salou is in de vakantieperiode open van 10 uur tot middernacht. Op speciale dagen echter - 12 en 26 juli en 9 en 16 augustus - opent het zijn deuren echter vaanf 10 uur tot maar liefst 4 uur ‘s nachts.

Wie afkoeling zoekt bij de hete Spaanse temperaturen kan terecht in het aquapark, dat in juli en augustus open is van 10u30 tot 20u30.

 

Terra Mítica

Het pretpark in Benidorm is van 1 tot en met 4 juli open van 10u30 tot 20 uur, maar de rest van juli en augustus is het geopend tot middernacht.

 

Italië

Gardaland

Gardaland, aan het wondermooie Gardameer, organiseert in juli, augustus en september de Magic Nights. Het park opent zijn deuren dan voor zwoele zomeravonden van 10 uur tot 23 uur.

 

Mirabilandia

Het park nabij Ravenna  is van 1 tot en met 4 juli open van 10 uur tot 18 uur. De rest van juli en augustus opent het echter zijn deuren van 10 uur tot 23 uur. Verder kan het waterpark Mirabilandia Beach verkoeling bieden.

 

Movieland Park

Het buurpark van Gardaland open in juli en augustus zijn deuren van 10 uur tot 18 of 19 uur. Van 2 tot 17 augustus is het park lang open, en dat van 10 uur tot 23 uur. Wie verfrissing zoekt, kan terecht in het Caneva Aquapark.

Op 6 juli 2014 organiseert het park bovendien het Movieland Music Festival. Muziek en attracties draaien vanaf 12 uur tot middernacht. Bezoekers kunnen echter al om 10 uur in het park terecht. Tijdens het festival zullen er 3 podia te vinden zijn voor verschillende artiesten.

 

Scandinavië

De Scandinavische parken (het zijn er heel wat) organiseren geen speciale openingen of evenementen. De parken in de steden (Liseberg, Gröna Lund, Tivoli Gardens, Bakken, etc.) zijn wel tot laat in de nacht geopend (elke dag tot 23 of 24u). Het Zweedse park Gröna Lund organiseert ook vrij veel concerten (bv. Arcade Fire, Pixies, Flogging Molly, Turbonegro, etc.), maar hiervoor zijn speciale tickets nodig. 


 

Tekst: © 2014 - Ellen Struijs - Pretparken.be
Foto's: © 2014 Pretparken.be
Bron: Isla Mágica, Parque d’ atracciones, Parque Warner, PortAventura, Terra Mítica, Gardaland, Mirabilandia, Movieland Park, Gröna Lund, Liseberg, Tivoli Gardens, Bakken, Powerpark, Tusenfryd, Djurs Summerland, Farup Summerland