Vorig jaar maakte het management van Attractiepark Slagharen bekend dat het oude zwembad vervangen zal worden door een subtropisch waterparadijs. Ondertussen zijn de eerste bouwwerken gestart. De naam werd gekozen op basis van een enquête die de bezoekers van de website konden invullen. De bezoekers konden kiezen uit drie namen: 'Aqua Splash', 'Mexican Splash' en 'Aqua Mexicana'. Uiteindelijk werd de laatste optie het best bevonden.

 

 

Het kostenplaatje van dit project bedraagt maar liefst 6 miljoen euro. Met een oppervlakte van 5.200 vierkante meter wordt het complex een van de grootste waterparken van Nederland.

In het waterpark kun je van 10 glijbanen glijden. De hoogste glijbaan is 12 meter hoog en in totaal zijn de glijbanen ruim een halve kilometer lang. De 3 grootste glijbanen zullen interactief worden, met licht en geluidseffecten onderweg.

 

Een overzicht van de glijbanen

  • Mexi Cone: Terwijl je naar beneden glijdt ontdek je tijdens je afdaling spannende avonturen. Mexi Cone is een glijbaan met speciale effecten door middel van 3D projecties.
  • Yuka Time: In Yuka glijbaan draait alles om snelheid. Je kan bij deze glijbaan je snelste tijd zien en je vrienden uitdagen. Je krijgt keuze uit 8 verschillende lichtshows.
  • Magic Maya: In deze glijbaan kan je met vier personen plaatsnemen in een rubberen band.

De overige vier glijbanen zijn terug te vinden in de waterspeeltuin, deze zijn vooral bedoeld voor de kleinsten.

 

 

Mexicaanse sferen

Het waterpark is ingericht in Mexicaanse sferen. Je vindt er een piratenschip, palmbomen, Mexicaanse gebouwen en watervallen. Naast de indrukwekkende glijbanen biedt het aquapark maar liefst 5 (zwem-) baden. Er zijn 2 waterspeelplaatsen, een bubbelbad, een groot zwembad en 2 sprayparken voorzien.

Hieronder vind je meer informatie over ieder bad.

Zwembad

Waan je op een Caraïbisch strand. Het zwembad geeft je een echt strandgevoel. Het loopt af van 0 cm naar 120 cm, net alsof je de zee inloopt. Door de gezellige Mexicaanse sfeer in het waterpark is het net alsof je op Playa del Carmen ligt te genieten.

Spraypark

Aqua Mexicana telt maar liefst 2 sprayparken, een binnen en een buiten met respectievelijk 7 en 4 waterspeeltoestellen. Een spraypark is een speelplaats op een vlakke, waterdoorlatende vloer. Kinderen worden uitgedaagd door middel van verschillende interactieve water speelelementen. Op deze manier zijn kinderen op een veilige en onderscheidende manier met water bezig. Ideaal voor de avontuurlijke waterliefhebber!

Waterspeeltuinen

Naast de avontuurlijke sprayparken zijn er ook heuse waterspeeltuinen te vinden in Aqua Mexicana. Voor de allerkleinsten is er buiten een peuterbad met veel waterpretmogelijkheden. Binnen ligt een waterspeelplaats met maar liefst 3 glijbanen en een watergordijn voor nog meer waterplezier.

Bubbelbad

Aqua Mexicana staat niet alleen voor actie en avontuur. Ontspannen is ook mogelijk. Kom met het hele gezin tot rust in een bubbelbad voor 70 personen. Dit is uniek in Nederland!

 

Het waterpark zal zijn deuren openen begin mei 2015.

Tekst: © 2015 - Bob Van Dyck - Pretparken.be
Bron: © 2015 - Attractiepark Slagharen
Foto's:  © 2015 - Attractiepark Slagharen