Vandaag vond in de Efteling een bijzondere persconferentie plaats voor een selecte groep van grote media. Op de bouwwerf van de nieuwe achtbaan 'Baron 1898' werd in de bouwput, die later de tunnel zal worden waardoor de achtbaan zal razen, één van de sterkst bewaarde geheimen over de nieuwe attractie onthuld: het baanverloop.

Op basis van een 3D-simulatie, een nieuwe concepttekening en een maquette is het nu eindelijk duidelijk hoe de rit precies zal verlopen. Olaf Vugts, directeur imagineering, lichtte het baanverloop toe. Nadat de bezoekers het station verlaten hebben, komen ze een 45° steile lifthill op. Bovenaan de lifthill zouden, volgens het achtergrondverhaal dat voor de attractie geschreven werd, de 'witte wieven' de ketting saboteren op 30 meter hoogte, waarna de bezoekers een tweetal seconden vastgezet worden terwijl ze de diepte instaren.

Daarna valt de achtbaantrein zo goed als loodrecht 37,5 meter naar beneden, een diepe tunnel in. Aan een rotvaart van 90 km/uur vliegen de bezoekers uit de tunnel, een eerste (Immelman-)looping in. Veel tijd om daarvan te bekomen is er niet, want die wordt meteen opgevolgd door een Zero G-Roll, een bijzonder inversie waarin je je bijna gewichtloos voelt. Daarna komen de treintjes in een grote helix terecht om uiteindelijk via een pittige bocht de remmen in te vliegen en het station weer binnen te rijden. In totaal zal de nieuwe achtbaan dus twee keer over de kop gaan over een baan die 501 meter lang wordt. Wie het in Keulen hoort donderen bij al die achtbaantermen kan het filmpje, de maquette of de concept-art eens bekijken.

Een rit in Baron 1898 zal ongeveer 130 seconden duren. Ieder uur kunnen ongeveer duizend mensen genieten van een ritje op deze nieuwe achtbaan in treintjes waarin 18 personen plaats zullen kunnen nemen (3 rijen van 6).

De bouw zit verder goed op schema. De Efteling verwacht begin maart het hoogste punt te bereiken zodat Baron 1898 deze zomer kan openen. Een exacte openingsdatum is momenteel nog niet bekend.

Ga ook eens zeker kijken naar volgend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=WDIQvUC3ByQ

 

Foto's en info: ©2015 Efteling

Tekst: ©2015 Tom Vandenbroucke - Pretparken.be