Het unieke Nederlandstalige pretparktijdschrift, een creatie van pretparkfanaat Tom Vandenbroucke, is terug en verschijnt vanaf begin april onder de vleugels van Pretparken.be. "Na maanden van voorbereiding zijn we bijzonder blij dat we de terugkeer van Brakesection Magazine kunnen voorstellen met als nieuwe naam ‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’."

 

 

Terug om te blijven

In de zomer van 2014 ondernam Brakesection een test om na te gaan of het mogelijk was om een Nederlandstalig pretparktijdschrift uit te brengen. Vier maanden lang verscheen ‘Brakesection Magazine’, een maandelijks tijdschrift over pretparken waarin achtergrondinformatie werd gebracht over wat er in de Belgische pretparken en de grote parken in de buurlanden leefde.

Het plan bestond erin om de test zes maanden lang te laten duren en daarna verder te gaan, maar na vier nummers verscheen de laatste editie. “In al mijn enthousiasme had ik het allemaal wat onderschat, denk ik nu ik er op terugkijk,” geeft Tom toe. “Een fulltime job en elke maand een tijdschrift vullen, dat ging niet zo goed samen. Niet alleen moest elk nummer gevuld worden met interessante inhoud waarvoor ik veel op verplaatsing was, daarnaast moesten al die tijdschriften ook op tijd gedrukt en verzonden worden. Het was iets teveel om alleen vol te blijven houden en al helemaal voor zo’n stresskip als ik.”

Juan Martínez, voorzitter van Pretparken.be, nam toen hij het nieuws vernam meteen contact op met Tom. “Ik vond het een bijzonder waardevol project en ook op ons forum bleek dat heel wat mensen het jammer vonden dat het tijdschrift stopte. Ik heb toen aan Tom voorgesteld om samen te gaan werken”. Tom: “Ik had het nieuws nog maar bekend gemaakt of Juan hing al aan de lijn. Lang heb ik niet moeten denken over zijn aanbod. Het was enorm plezant om het tijdschrift te maken en met de hulp van het sterke team van Pretparken.be leek het veel haalbaarder! Ondertussen is Brakesection dan ook geïntegreerd binnen de structuur van Pretparken.be.”

 

‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’

Het basisconcept blijft. ‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’ zal achtergrondinformatie, reviews en andere, frisse artikels brengen in een vlotte en toegankelijke stijl. Toch zullen er enkele verschillen zijn. Pretparken.be brengt informatie over alle Europese pretparken en dat zal zich ook in het nieuwe magazine weerspiegelen. Daarnaast zal het tijdschrift ook tweemaandelijks in plaats van maandelijks verschijnen.

Tom: “Doordat we nu met zo’n 10 mensen aan elk nummer kunnen werken, kan ik me nu ook meer bezighouden met zaken waar ik vroeger de tijd niet voor had. Een mooiere vormgeving is er daar bijvoorbeeld één van. Onze hobby is nogal vluchtig en weinig tastbaar. We willen iets maken dat mensen kunnen bijhouden, in hun boekenkast zetten en jaren nadien nog eens kunnen vastnemen om door te bladeren en herinneringen op te halen. Iets wat echt de moeite is om in huis te halen.”

‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’ verschijnt in 2015 vijf keer. Het eerste nummer verschijnt begin april, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen.  

 

Kostprijs

Een los nummer zal € 5,99 kosten, alles inbegrepen. Door de hogere verzendkosten buiten België komt er voor bestellingen naar het buitenland een bijdrage in de verzendkosten van twee euro bij. De totaalprijs is dus zowel voor België als voor het buitenland één euro duurder dan vroeger omdat het tijdschrift dikker geworden is en ook de drukkosten iets hoger liggen.

De voordeligste optie blijft een abonnement. Het abonnement voor 2015 (5 nummers) zal aanvankelijk € 24,99 kosten (België), zo bespaar je vijf euro. Voor het buitenland zal de prijs voor een abonnement € 29,99 zijn, een besparing van bijna tien euro. Ook in een abonnement zijn de verzendkosten inbegrepen en hier komt voor het buitenland geen bijdrage in de verzendkosten meer bij. Bestellen gebeurt online via de website van Brakesection: www.brakesection.be

 

©2015 - Pretparken.be