Op 3 april gaat in Fort Fun, het grootste pretpark van Sauerland (Duitsland), het nieuwe seizoen van start. De grote nieuwigheid voor 2015 wordt de opening van het nieuwe indoorgedeelte ‘FoXFort’, met als eerste attractie ‘FoXDome’. Naast deze nieuwe attractie heeft het park echter nog veel meer in petto voor de bezoekers! Pretparken.be geeft jullie een overzichtje.

 

De nieuwe attractie ‘FoXDome’

 

‘FoXDome’, gebouwd door het Canadese bedrijf Triotech, is een interactieve XD Motion Ride, en is de eerste attractie van het nieuwe indoorgedeelte ‘FoXFort’. Dit gedeelte zal zich naast de achtbaan ‘Devil’s mine’ bevinden. ‘FoXDome’ zelf wordt een attractie met 7D-effecten, waarbij bezoekers van minimum een meter groot op avontuur gaan. Ze worden hierbij letterlijk een onderdeel van een videospel. Met een 3D-bril en een laserpistool nemen telkens zestien personen in de attractie plaats, en moeten proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit klinkt echter makkelijker dan verwacht, want de bezoekers zullen voor grote uitdagingen staan, mede door de zitjes, die bewegen met een kracht van 2G. Ook wordt de totaalbeleving door licht-, wind- en muziekeffecten versterkt. Fort Fun biedt in deze nieuwe attractie twee verschillende scenario’s aan: ‘Forbidden Mine’ en ‘Los Banditos’ worden afwisselend vertoond. Bovendien verwijzen de namen van de spelen naar het wild west-thema van het park.

 

Op 6 april begint reeds de pre-opening van ‘FoXDome’. In deze periode zal de attractie reeds toegankelijk zijn voor de bezoekers. Het hoogtepunt van de opening vindt echter op 12 april plaats met de grote ‘FoXDome’-wedstrijd. Enkel bezoekers met een ‘gouden ticket’ kunnen aan deze wedstrijd deelnemen. Deze tickets kunnen online via een wedstrijd gewonnen worden. De gelukkige winnaar wint op het einde een modern gamepakket met spelconsole, homecinema, LED TV en drie bekende games ter waarde van duizend euro.

 

De dieren keren terug!

Verschillende bijzondere dieren, zoals dwergzeboe’s, Vlaamse reuzen, lama’s, schapen, Canadese ganzen en beverratten krijgen in Fort Fun een nieuwe thuis. Door georganiseerde voedermomenten en een bewaakte kinderboerderij zullen de nieuwe dieren meteen in het oog springen.

 

 

Poppentheater en nieuwe shows

De iconen van het park, ‘Funny Fux Jr.’, ‘Moose’, ‘Sheriff Fuzzy’ en ‘Doc Smith’, maken hun opwachting in een nieuwe poppenshow waar de kleinste bezoekers de avonturen van hun helden live beleven kunnen. Deze show is bedoeld voor de allerkleinsten. Ook voor de oudere kinderen heeft Fort Fun echter een nieuwe show. De wild west-show ‘Het geheim van de zilvermijn’, vlakbij de 'Santa Fé Express', is geschikt voor het hele gezin.

 

 

Renovatie ‘Rio Grande’

De rapid river ‘Rio Grande’ zal dit jaar een nieuwe glans uitstralen. Hiermee wil de directie van Fort Fun duidelijk maken, dat ze met al de nieuwe attracties ook de oudere attracties niet vergeet. Ook aan de wildwaterbaan ‘Wild River’ zullen de bezoekers verrast worden.

 

 

 

Nieuwe openingstijden

In de maanden mei en juni zal het park voor het eerst in het decennium niet alleen op dinsdag maar ook op woensdag geopend zijn. Dat bekent dat het nieuwe seizoen maar liefst tien openingsdagen meer telt. Op Pasen en paasmaandag kunnen de bezoekers op de paasweide bovendien op zoek gaan naar het ‘Gouden Ei’, dat gevuld werd met een abonnement voor het pretpark.

 

Het belooft met andere woorden een beestig nieuw seizoen te worden in Fort Fun!

 

Tekst: © 2015 – Ellen Struijs – Pretparken.be
Bron: © Fort Fun
Foto’s: © 2015 – Fort Fun