Pretparken.be is al geruime tijd met succes actief op Facebook, Twitter en Google+ en heeft nu besloten om nog een tandje bij te steken en een vierde medium toe te voegen aan de portfolio: Instagram! 

Wat is Instagram?

Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto's en video's kunnen digitaal gefilterd worden en uitgewisseld op sociaalnetwerksites, zoals die van Instagram zelf. Instagram levert in tegenstelling tot de gebruikelijke langwerpige foto's van mobiele telefoons (met een beeldverhouding van 4:3) vierkante foto's af, net als de Kodak Instamatic en de Polaroidcamera.

Waarom Instagram?

Instagram is complementair ten overstaan van Facebook, Google+ en Twitter. Beelden zeggen vaak meer dan woorden en Instagram is het ideale medium om simpelweg leuke, mooie en/of originele foto's en video's te delen met ons publiek, zonder dat er (veel) tekst aan te pas moet komen. Op Facebook en Google+ brengen we voornamelijk informatie en nieuws welke visueel ondersteund wordt door beeldmateriaal. Op Twitter is een korte boodschap de kern, waarbij vaak met behulp van een link doorverwezen wordt naar een ander kanaal voor meer informatie en eventueel beeldmateriaal. 

Instagram is ook interactief. Immers, een account omvat niet enkel de eigen geposte foto's en video's. Volgers kunnen zelf foto's en video's op hun account posten en deze taggen met "pretparken.be" of in de omschrijving de hashtag "#pretparkenbe" plaatsen. Zo voeden ze mee de account van Pretparken.be en kan hun materiaal bewonderd worden door alle volgers van Pretparken.be.

Welke content mag je verwachten op Instagram?

Het hoofddoel van Instagram is beeldmateriaal posten zonder meer. Zo zullen we tijdens eigen parkbezoeken bijvoorbeeld een sfeerfoto of -video posten, waarbij het zowel om attracties, randanimatie als shows kan gaan, maar evengoed om verborgen plekjes of een lekkere maaltijd.
 
Echter, we bezoeken niet elke dag of week zelf pretparken, en zeker in de perioden waarin tal van parken gesloten zijn, zijn we beperkt qua livebeelden om te posten. Zodus zullen we onze grijze hersencellen aan het werk zetten en ons beroepen op onze creativiteit om geleidelijk aan te werken met vaste rubrieken zodat we het ganse jaar door zorgen voor animo op ons account. Welke rubrieken we nu reeds in petto hebben, verklappen we nog niet. Volg ons gewoon op Instagram en indien je nog geen account hebt, maak er dan snel eentje aan!
 
We hopen alvast dat onze trouwe volgers ons ook op Instagram zullen volgen en dat ze zelf ook actief beeldmateriaal zullen posten zodat alle pretparkfans kunnen genieten van al het moois dat zich in en rondom de parken afspeelt.
 
Tekst: ©2015 Juan Martínez - Pretparken.be
Foto's: ©2015 Sven Popelier - Pretparken.be
Bron: Wikipedia