Sinds dit weekend is Plopsaland De Panne een restaurant rijker. Het restaurant in het Prinsessiakasteel van Plopsaland De Panne opende de deuren voor het grote publiek.

Naar aanleiding van de vijftiende verjaardag van Plopsaland De Panne gaf Plopsa de Koffiekopjes-attractie een bijzondere opknapbeurt. De Wizzy en Woppy decoratie werd verwijderd en boven en naast de attractie verscheen een gigantisch kasteel: het kasteel van de prinsessen uit de Studio 100 reeks Prinsessia. De attractie met draaiende koffiekopjes werd omgevormd tot een balzaal, met bijhorende houten dansvloer, en in het kasteel zelf is nu een restaurant te vinden.  

Binnen de Belgische pretparken is Restaurant Prinsessia alvast uniek. Het is het enige restaurant waar je aan tafel wordt bediend en waar je op voorhand een tafeltje kan reserveren. Pretparken.be trok dit weekend dan ook naar Plopsaland De Panne om royaal te gaan lunchen. 

Plopsa zet in het nieuwe restaurant duidelijk in op de bediening. Het personeel is zeer vriendelijk en erg behulpzaam. Je wordt vriendelijk ontvangen, naar je tafeltje gebracht en tijdens het eten komen de obers en gastheren en -vrouwen vaak langs om te vragen of alles naar wens is.  

Ook op het eten en de leuke presentatie er van valt amper iets aan te merken. Het restaurant heeft een kleine kaart en biedt dus niet zoveel keuze (3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts), maar wat je kan kiezen is het geld waard. Culinaire experts zijn we niet, maar de tomatensoep, de carpaccio, de kip, de zalm en de dame-blanche waren alvast zeer lekker. Wat er in de alcoholvrije aperitief zat, weten we niet, maar het smaakte heerlijk. De porties lijken op het eerste zicht wat klein, maar eenmaal bij het dessert was het puffen om dat nog volledig op te krijgen. Je verlaat het restaurant meer dan goed gevuld. 

Een tweegangenmenu (voorgerecht + hoofdgerecht) kost 19,95 euro, een driegangenmenu (voorgerecht + hoofdgerecht + dessert) krijg je voor 24,95 euro. Drankjes zijn niet inbegrepen (eerder beloofde het park een gratis frisdrank bij een menu, maar op die beslissing werd teruggekomen). Het eten in Plopsa is doorgaans stevig geprijsd, maar deze prijzen zijn opvallend fair voor wat je er voor krijgt. Een brasserie in de stad is vaak een stuk duurder en op vlak van kwaliteit doet Plopsa zeker niet onder.

Het kasteelthema is gezellig en straalt binnen rust uit, al is het in onze ogen net iets te kaal. Waarschijnlijk komt dat vooral doordat iedereen in dezelfde grote hal zit te eten, zonder decorelementen of planten tussen de tafels die voor gezellige hoekjes in de zaal zorgen. Hou ook in het achterhoofd dat de doelgroep van Plopsaland De Panne jong is, dus spelende kinderen en bijhorend lawaai horen er bij.  

Restaurant Prinsessia is een plek waar je stijlvoller kan eten dan op andere plaatsen in het park en dus een leuk alternatief voor het fastfood en grootkeuken eten. Het restaurant is daardoor iets duurder, maar de prijs-kwaliteitsverhouding zit bij dit restaurant bijzonder goed. 

Alle foto's:

Tekst: © 2015 - Pretparken.be // Foto: © 2015 - Tom Vandenbroucke - Pretparken.be