Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Skyline Park pakt uit met wereldprimeur: interactieve motorbike-achtbaan
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 5 Feb 16

Het Duitse pretpark Skyline Park kondigt een nieuwe achtbaan aan voor dit jaar, een wereldprimeur dan nog wel. Het gaat om een nieuw model van een motorbike-achtbaan, ontworpen door Maurer AG. De naam van de attractie wordt 'Sky Dragster'.

Skyline Park opent in 2016 een prototype van de bouwer Maurer AG: een interactieve motorbike-achtbaan. De grote nieuwigheid aan het model is dat de bezoekers naar verluidt zelf de snelheid van de coaster kunnen bepalen via een soort van touchpad verwerkt in het achtbaankarretje. Verder zal het de krachtigste motorbikecoaster in de wereld worden met een versnelling van zo'n 1,2G. Verdere details over de achtbaan zijn nog niet bekend.

Het bewuste model is nog maar pas gepromoot door Maurer. Vorig jaar werden drie nieuwe modellen op de pretparkbeurs IAPPA in orlando bekend gemaakt: Wing Coasters, Bike Coasters en Moto Coasters.

Het is niet de eerste keer dat Skyline Park de uitdaging met Maurer aangaat om een prototype te openen. In 2004 opende het park de achtbaan 'Sky Wheel", een skyloop waarvan er nu meerdere gebouwd zijn. Vorig jaar pakte het park nog uit met een gloednieuwe fonteinenshow en updatete hun Scharzkopfachtbaan 'Achterbahn'. 

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: Maurer AG // Bron: Amusementparks Today

Nieuw in de parkgids

Flight of the Giant Peach NEW 2017
Toegevoegd op: 21 Maa 17
Type: Roller Coasters
Park: Oakwood Theme Park
Silver Wings NEW 2017
Toegevoegd op: 21 Maa 17
Type: Thrillrides
Park: Bagatelle
Wasserspielwelt Pirateninsel NEW 2017
Toegevoegd op: 7 Maa 17
Type: Speeltuigen
Park: Bayern-Park
Waldexpress NEW 2017
Toegevoegd op: 7 Maa 17
Type: Familieattracties
Park: Familypark Neusiedlersee