Het nieuwe pretparkseizoen staat nu echt voor de deur en ongetwijfeld heb je al plannen gemaakt om bepaalde parken een bezoekje te brengen dit jaar. Heb je echter nog ruimte voor extra trips of totaal nog geen idee welke parken dit jaar de moeite waard zijn om te bezoeken, dan kan onze pretparkmap je misschien wel inspiratie brengen.

Onderstaande kaart geeft een overzicht van alle nieuwe achtbanen, alsook alle verplaatste achtbanen, die we dit jaar op het Europese continent mogen verwachten. In totaal zijn er maar liefst 29 exemplaren in 12 landen! 

Zoom in, zoom uit, klik op de ballonnetjes en je ziet meteen om welke achtbaan in welk park het gaat. Voor meer info kan je vervolgens terecht in onze uitgebreide parkgids. Sommige grote projecten volgen we gedetailleerd op in onze bouwdossiers. Tot slot kan je ook op ons forum terecht om meer informatie en foto's te vinden over een groot deel van de nieuwigheden in tal van parken, en dan gaat het natuurlijk niet enkel om achtbanen maar om alle nieuwigheden waarmee tal van parken uitpakken voor seizoen 2016. 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Kaart: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto: © Plopsa