Vandaag, een jaar en drie maanden na de aankondiging ervan en 7 maanden na de eerste bouwwerkzaamheden, is de gloednieuwe attractie ‘PULSAR’ in Walibi Belgium voor het eerst gesoftopend. Onder een stralend zonnetje konden bezoekers in de namiddag voor het eerst PULSAR uittesten. Pretparken.be had het geluk en de eer om de allereerste publieke rit te mogen meemaken.

Omstreeks 11u30 was er al een eerste primeur in het park: de dijk rond PULSAR ging voor het eerst open voor bezoekers. Er vonden constant testritten plaats en personeel bleef maar toestromen bij de attractie. We hadden er alle hoop in en bleven trouw op post bij de ingang staan. Na vier uur werd ons wachten beloond: om 15u30 ging de attractie, na een laatste briefing van het personeel én een testritje met het personeel, officieus open.

 

Het station en de wachtrij

Een medewerker begeleidde ons doorheen de wachtrij en hield halt bij de eerste voorshow. Tegen onze verwachting in, werkte deze al en was mooi afgewerkt. Ook de tweede voorshow was erg leuk gedaan. Je hebt net voor deze ruimte trouwens een prachtig zicht op de splashzone van Pulsar. Doorheen het station hangen ook allerlei energiekabels die de energie vanuit het kloppend van PULSAR ‘vervoeren’ naar de attractie. Dit zijn kabels met led-technologie en oogt bijzonder knap.

 

De rit

Het is een wereldprimeur, PULSAR, en een leuke ook! Drie keer word je gelanceerd: de eerste keer achteruit van 0 naar 50km/u, dan voorwaarts tot 80km/u om een derde en laatste keer met volle snelheid tegen 100km/u afgevuurd te worden. Deze launches zijn bijzonder leuk en krachtig. Vooral de tweede en derde, omdat je gelanceerd wordt op een heuvel wat een bijzonder tof, maar ook vreemd gevoel opwekt. Aan snelheid ontbreekt de attractie niet en het zicht bovenaan de spike, na de laatste launch is ook erg mooi én speciaal.

 

Vervolgens volgt een vrije val naar beneden met een grote, kletsnatte splash. Uit PULSAR kom je niet droog! Vooraan is hij goed nat, natter dan de gemiddelde boomstambaan, maar vanachter ben je echt soaked, zeker aan de zijkanten. Een tweede onderbroek zou dus wel eens een goed idee kunnen zijn ;)

 

Wachttijd

Wat de wachttijd betreft: deze valt best nog mee. Bij ons laatste ritje van de dag zijn we gaan aanschuiven in een quasi volle rij (enkel de wachtrij buiten het station was gesloten) en waren we er na een klein anderhalf uur terug uit. Dit zal in de toekomst wel nog sterk verbeteren, aangezien het laden van de boten nu nog traag ging en PULSAR enkele keren kort stilstond. Dit is wel nog de testfase, dus ze zullen nog veel leren uit deze softopeningen.

 

Eindbalans

Onze algemene indruk over PULSAR is erg goed. Het is niet de grootste thrill van het park, maar het is een supertoffe attractie voor gegarandeerd veel fun met vrienden. Met het station erbij en de zone is het totaalplaatje compleet. PULSAR is geslaagd!

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be