In Plopsaland De Panne wordt de laatste hand gelegd aan Heidiland en houten achtbaan Heidi The Ride om deze zomervakantie te openen voor het grote publiek. Wij brachten nog snel een blitzbezoek aan de werf van het nieuwste themagebied rond het bekende tekenfilmfiguurtje Heidi om te kijken hoe ver het ermee staat.

Onder een stralende zon begonnen we gisteren onze werfrondleiding door Heidiland. Bezoekers zullen via de Boomstammetjes op een groot plein terecht komen. Aan de linkerkant van de zone is een grote cirkelformige plaats waar dit jaar vier beelden op zullen staan waar je foto's mee kan nemen: Heidi, vriendje Peter, opa Alp en hond Jozef. Volgend jaar, wanneer de zone verder afgewerkt en gethematiseerd wordt, zal op deze grote plaats een draaimolen van Wooddesign komen. Helemaal links van de zone komt de toiletblok met babycare.

Recht voor je zie je het toekomstige horecapunt van Heidiland, dit zal nog niet geopend zijn dit jaar, maar er zal wel een tijdelijk horecapuntje te vinden zijn tegen de splashzone van de Boomstammetjes. Er zullen onder andere pannenkoeken en slush ice te koop zijn. Rechts van het horecapunt komt een dubbel terras waarbij je dus ook op het dak zal kunnen genieten van een drankje met mooi uitzicht op de zone. Deze bovenverdieping zal ook kunnen afgehuurd worden tijdens bijvoorbeeld B2B-evenementen. Achter deze terassen zal een nieuwe stopplaats voor de Plopsa Express komen.

Ten slotte aan de rechterkant heb je het station en de wachtrij van Heidi The Ride. Hier is een tijdelijke wachtrij met nadars opgesteld, omdat men nog geen definitieve wachtrij-indeling heeft.

Plopsa heeft er ook voor gekozen om een actiefoto op de attractie te maken. Waar deze geplaatst zal worden, is niet bekend. Ook zijn er tientallen led-spots geplaatst rond en in de constructie van de houten achtbaan wat een mooi visueel plaatje zal worden tijdens de avonden.

Wat zal er dus af zijn?

Uiteraard zal de houten achtbaan, Heidi The Ride, dit seizoen operationeel zijn. Verder zal er een toiletblok, een pop-up shop en een tijdelijk horecapunt zijn, maar ook een kioskje waar meet-and-greets plaats zullen vinden. Het park heeft geen officiële openingsdatum gecommuniceerd, maar het zou voor begin juli zijn.

Ongeveer zo zal het er dus uitzien:

Wat zal er nog niet af zijn?

Wat mogen we met andere woorden volgend seizoen, in 2017, nog verwachten? Binnenin het stationsgebouw is momenteel nog geen thematisatie te vinden. Er zijn wel al verschillende planken voorzien in het station waarop decoratie kan gezet worden. Wat er mogelijks zal komen, is nog niet geheel duidelijk. Ook de bocht van de remmen naar het station kan mogelijks nog extra decoratie krijgen.

Het stationsgebouw is door GCI gebouwd, wat erg bijzonder is. Momenteel is de onderkant van het station nog niet met hout bezet, dit zal volgend jaar met rotsformaties bezet worden zoals met het toiletblok gedaan is.

Nog meer foto's

Naast deze specifieke puntjes, hebben we ook tal van andere foto's bij van de zone. Onder andere van de trein, van de achtbaan vanuit Heidiland en vanop de parking en ook van de attractieborden en dergelijke. Onderaan dit artikel vinden jullie ook nog een video door Heidiland.

Wil je Heidiland al een beetje ontdekken? We hebben een filmpje vanuit het treintje van de Plopsa Express voor jullie meegebracht!

 
Tekst: © Yelle Kleykens  // Foto's: © Yelle Kleykens en Ignace Woinin