Oktober is begonnen en dat wil zeggen dat ook Halloween weer voor de deur staat. In deze artikelreeks kom je te weten hoe de Belgische parken Halloween vieren in 2016. Dagelijks posten we een artikel dat je een overzicht geeft van welke spookhuizen, shows, scare zones en andere extra's een bepaald park voorziet tijdens de halloweenperiode. Ook een korte geschiedenis van het halloweengebeuren in het betreffende park mag niet ontbreken.
Vandaag in deze reeks: Walibi Belgium!

Een korte geschiedenis

In het milleniumjaar 2000 startte Walibi voor de eerste keer met Halloween. Gedurende 3 weekends in oktober ontving het park al onmiddellijk een massa volk. Hierdoor werd Halloween bij de volgende editie verlengt tot de vakantieperiode van Allerheiligen. Vanaf 2002 gooide Walibi er de grotere middelen tegenaan. Walibi lanceerde enkele spookhuizen op maat met als thema Dracula en het kerkhof der vogelverschrikkers. In 2006 werden de eerste 2 nocturnes georganiseerd én gelijk uitverkocht. Daarna krijgen de Halloween events in Walibi een verhaallijn die door de jaren heen doorloopt. In 2008 arriveert Draco in het park om er zijn Monsterfestival neer te planten. Een jaar later neemt zijn onuitstaanbare moeder, Marva, het over en verjaagt haar zoon. Marva palmt het ganse park in en heerst over alle bezoekers. Maar ze wordt het jaar erna aangevallen door een invasie van kwalijke zombies. Er breekt een ware oorlog tussen de Zombies, Marva en haar bezoekers uit. Marva wordt uiteindelijk zelf als zombie ingehaald om nu in 2013 terug te keren voor een verschrikkelijk feestje met al haar zombies. De bezoekers smullen ervan. We recapituleren het verhaal even per jaar:

2008: Draco, opgegroeid in het circus
4 jaar geleden deed de vreselijke Draco zijn intrede in Walibi. Zijn doel: het opzetten van zijn Monster Circus in het park tijdens Halloween. Het « Monster Circus » liet je kennis maken met de engste acts en dieren, waaronder ook het « Serpent »...

2009: Een jaar later is Draco terug
Draco keert terug naar het park, na zijn enorme succes van het jaar voordien. Hij is vastberaden om zijn circus nog enger te maken. Maar de oude man heeft zijn verstand verloren en in een moment van onoplettendheid is hij de sleutels van zijn circus verloren. Een honderdtal monsters lopen vrij in het park. De « Zoo Terror » is uiterst gevaarlijk terrein voor elk individu. Het eindigt allemaal met een spectaculaire achtervolging onder leiding van Draco.

2010: Marva neemt het over
Marva, de gevallen ster van het circus en adoptiemoeder van Draco komt naar het park om de teugels van zijn betreurenswaardige Monster Festival over te nemen. De oude dame, die haar man op mysterieuze wijze liet verdwijnen, is nu ook van plan Draco op te sluiten. Dit geeft haar de kans om het Monster Festival over te nemen en te schitteren in haar eigen Marva Land. Zal zij haar roem terugkrijgen en terug de grote ster van vroeger worden ?

2011: Marva op haar hoogtepunt van glorie
De gruwelijke Marva is terug om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken: haar Monster Festival is het beste dat er ooit zal bestaan ! Door het inzetten van een leger van honderden monsters van alle soorten, weet ze zich kenbaar te maken over de hele wereld. Maar een onverwachte bedreiging weerhoudt haar van het grote succes... Niemand had het kunnen zien aankomen, maar zombies duiken op in het park. Marva doet er alles aan om de zombies uit te roeien, maar ze kan niet voorkomen dat ze een deel van haar Monster Festival overnemen. Maar Marva geeft niet op en kan haar Marva Land redden. Daarnaast begroet ze nog steeds de bezoekers aan de ingang van het park op haar eigen, uiterst vriendelijke manier. 's Avonds nemen de zombies het park helemaal over met een unieke show rond het meer en de Zombie Bar.

2012: De zombies vallen aan : het meest spectaculaire Halloween evenement van België
Het rijk van Marva is gevallen en zombies hebben het hele park in hun macht. Een horde levende doden valt de bezoekers van het park aan. Mannen, vrouwen en kinderen, ze zullen er allemaal aan moeten geloven. Met niet minder dan 180 zombies in het park is er geen ontkomen meer aan... Ook Marva zou de zombies niet overwonnen hebben en zou zelf een zombie geworden zijn. Ze is uit op wraak en wilt het leven op aarde vernietigen met haar dodelijk Virus-Z1. Maar ook deze keer zal ze moeten rekenen op tegenstand. Een groep dappere soldaten bereidt zich in Project Z voor om het op te nemen tegen haar en de zombies. Niet voor gevoelige zielen alvast...

2013: Marva en haar zombies gaan volledig uit de bol tijdens de ” Zombie Celebration” !
De schreeuwlelijke Marva is terug ! Ze wordt nog steeds vergezeld door haar zombies en heeft dit jaar ook haar eigen familie uitgenodigd om Halloween te vieren. Dwalende zombies, scary clowns, aartslelijke personages en ook enkele robotten zullen dit jaar van de partij zijn. Doorheen de jaren heeft Walibi met haar Halloween evenement een stevige reputatie opgebouwd. Dit heeft voornamelijk te maken door de talrijke originele spookhuizen die jaarlijks vernieuwd worden. Dit jaar stelt Walibi 4 spookhuizen voor, waaronder één volledig nieuw : “Villa 13” ! Dit huis, ooit bewoond door een psychopaat, herbergt paranormale activiteiten. Morele grenzen zijn er ongekend en in de verschillende kamers zal je volledige waanzin ontdekken. Niet aangeraden voor mensen met een zwakke maag.

In 2016 komt de Marva-sage aan zijn eind: het nieuwe personage 'Lord Gazby' en zijn kompanen nemen Walibi Belgium over...

Samen met het nieuwe personage komt ook een grote vernieuwing dit jaar: Halloween wordt duidelijk opgedeeld in een familiegerichte variant overdag en een hardere versie 's avonds. Overdag kan iedereen genieten van een versierd park, met vriendelijke monsters, en van het grootste spookhuis voor kinderen in België: Lumberjac’Kids. ’s Nachts nemen Lord Gazby en zijn kompanen het park helemaal over en ben je als bezoeker nergens meer veilig. Je vindt Lord Gazby in Gaz Town, de grootste Halloween-zone die Walibi ooit gemaakt heeft.

Halloween in Walibi dat zijn 200 monsters, 6 spookhuizen, 7 scarezones, tonnen pompoenen, maïs en stro als klassieke ingrediënten, maar ook innovatieve ervaringen worden elk jaar extra gecreëerd om elke bezoeker telkens opnieuw met verstomming te kunnen slaan.

Om 10 uur gaan de deuren open. Families met (kleine) kinderen lopen dan vrij rond in het park. Ze ontmoeten er monsters, maar ook goochelaars en acrobaten in Halloweensfeer. Lord Gazby is dan ook in het park te vinden en tracht zich van zijn vriendelijkste kant te tonen. Tussen 17 uur en 18 uur – de Twilight zone - verandert het park compleet: het wordt donker, de sfeerlichten gaan aan en zombies, vampieren en andere slechteriken beginnen het park helemaal over te nemen. Om 18 uur is de metamorfose van het park compleet. Meer dan 200 monsters lopen rond met maar één doel: angst aanjagen. De zeven spookhuizen zijn dan ook open. In Gaz Town, waar Lord Gazby heer en meester is en zich van zijn meest duistere kant toont, kunnen bezoekers ook Mine Blast betreden: de nieuwe attractie en tevens ook het grootste spookhuis van het park. In Mine Blast neemt Lord Gazby de bezoekers mee naar een verlaten mijn waar net een grote explosie plaats heeft gevonden. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood?

Halloween 2016 | Spookhuizen - 6 huiveringwekkende mazes

1. Mine Blast  - NIEUW - 

Durf jij de verlaten mijn van Lord Gazby betreden? Door een grote gasexplosie is niets in deze mijn nog wat het lijkt. Verbrande lichamen liggen overal te rotten, maar zijn ze wel echt dood? Treed binnen en probeer alvast heelhuids de uitgang te bereiken...

Praktisch: geopend van 13u00 tot 18u00, Nocturnes van 14u00 tot 23u00 | Betalend: €5 (gratis op 15 en 16 oktober)
Horrorfactor: ☠☠☠☠☠

 

2. Lumberjack

Te midden van een luguber bos staat een afgelegen atelier. Niemand weet wat er zich afspeelt achter de houten muren van deze bizarre plek. Afgrijselijke schreeuwen en geluiden van kettingzagen weergalmen bij nacht door het bos... Wie zich in de buurt durft te begeven, keert nooit meer terug. Hopelijk kom jij levend terug van een bezoek aan de moordlustige houthakker Lumberjack...

Praktisch: geopend van 13u00 tot 18u00, Nocturnes van 17u30 tot 23u00 | Betalend: €5 (gratis op 15 en 16 oktober)
Horrorfactor: ☠☠☠☠☠

 

3. Asylum

Achter de imposante gevel van dit eeuwenoude herenhuis bevinden zich heel wat geheimen die het daglicht niet mogen zien. Igor, de niet zo alledaagse directeur van dit gekkenhuis, heeft van deze plek een heus laboratorium gemaakt om onsterfelijke wezens te creëren. Reeds jaren is Igor op zoek naar de ultieme kruising van zombies en vampiers. Het ultieme monster zal van hem zijn ! Durf jij Asylum betreden?

Praktisch: geopend van 14u00 tot 18u00, Nocturnes van 15u00 tot 23u00 | Betalend: €3 (gratis op 15 en 16 oktober)
Horrorfactor: ☠☠☠☠☠

 

4. Villa 13

Dit huis, ooit bewoond door een echte psychopaat, herbergt paranormale activiteiten. Dit verlaten huis ligt op slechts 100 meter van park. Morele grenzen zijn er ongekend en in de verschillende kamers zal je volledige waanzin ontdekken. Deze plek wordt niet aangeraden voor mensen met een zwakke maag!

Praktisch: geopend van 14u00 tot 18u00, Nocturnes van 17u30 tot 23u00 | Betalend: €3 (gratis op 15 en 16 oktober)
Horrorfactor: ☠☠☠☠☠

 

5. Project InvaZion

Wat begon als een missie om te wereld te redden, is volledig misgelopen. Wrede buitenaardse wezens zijn op deze geheime locatie geland en hebben de legerbasis overgenomen. Van hieruit plannen ze een invasie van de mensheid voor. Zal jij eraan kunnen ontsnappen?

Praktisch: geopend van 14u00 tot 18u00, Nocturnes van 18u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠☠☠

 

6. Lumberjac'Kids - NIEUW -

Tijdens de nocturnes is Lumberjack overdag volledig op maat van kinderen. Geen kettingzagen en andere nare geluiden, maar wel een mooie boswandeling in een van de langste spookhuizen van België. Tijdens hun bezoek zullen kluizenaars de kleinsten verrassen met leuke verrassingen.

Praktisch: geopend enkel tijdens de nocturnes van 11u00 tot 17u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠

Halloween 2016 | Scare Zones - 7 mysterieuze en griezelige gebieden

1. Gaz Town - NIEUW -

Welkom in Gaz Town, de locatie van de oude, verlaten mijnsite van Lord Gazby. Mijnwerkers zal je hier niet aantreffen. Na een grote gasexplosie lopen enkel de bazen hier nog rond. Zij overleefden de ramp, maar ook zij zijn er niet heelhuids uitgekomen...

Praktisch: geopend van 13u00 tot 18u00, Nocturnes van 10u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠☠

 

2. Quarantine - NIEUW -

Opgelet, want in deze zone loert besmettingsgevaar achter elke hoek. Deze verlaten plek is volledig overgenomen door zombies. Hopelijk kan jij uit deze apocalyptische wereld ontsnappen…

Praktisch: geopend enkel tijdens de nocturnes van 18u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠☠☠☠

 

3. Asylum Garden

Betreed de gevaarlijkste zone. Ruik de adem van de dood. Voel de aanwezigheid van de vervloekte zielen. De Asylum Garden verwacht je. Maar ben jij wel klaar om je hachje te wagen?

Praktisch: geopend van 13u00 tot 18u00, Nocturnes van 11u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠☠

 

4. Circus Dome - NIEUW -

Acrobaten en clowns halen hier de gekste circusacts boven voor jong en oud. Hoe later op de avond, hoe gekker de artiesten. Het circus wordt een heuse freakshow.

Praktisch: geopend van 10u00 tot 18u00, Nocturnes van 10u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠

 

5. Magic Dome - NIEUW -

Ontdek de wondere wereld van de magie. Goochelaars zullen klein en groot verbazen met hun fantastische truukjes in Halloween-sfeer. Maar pas ‘s nachts extra op, want wie weet komt de zwarte magie wel boven.

Praktisch: geopend van 10u00 tot 18u00, Nocturnes van 10u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠

 

6. Blood Bar

Naar jaarlijkse gewoonte zal de Blood Bar de deuren openen voor personen met eenR.I.P PASS. Durf jij je in het midden van het meer een cocktail drinken met een horde bloeddorstige zombies in de buurt ? Misschien is een reddingsvest dragen geen slecht idee ... je weet maar nooit!

Praktisch: geopend van 13u00 tot 18u00, Nocturnes van 13u00 tot 23u00 | Betalend
Horrorfactor: ☠☠

 

7. Mini Monsterland

Treed binnen in deze griezelig fijne zone waar de kleinsten hun grootste schrik, maar vooral ook veel plezier, kunnen beleven. Een Halloween vol pompoenen en kindvriendelijke monstertjes.

Praktisch: geopend van 10u00 tot 18u00, Nocturnes van 10u00 tot 17u00 | Gratis
Horrorfactor: 

 

Halloween 2016 | Extra's

Er worden ook dit jaar twee attracties omgetoverd naar een Halloweenversie ervan:

1. Panic House 4D

Deze horrorfilm in 4D zal je de longen uit jouw lijf laten schreeuwen. De monsters zullen nog nooit zo dichtbij geweest zijn...

Praktisch: geopend van 10u00 tot 18u00, Nocturnes van 10u00 tot 23u00 | Gratis
Horrorfactor: ☠☠☠

 

2. Pumpkin River

Vaar mee over de Pumpkin River en geniet van dit "rustig" familiemoment. Temidden van de natuur duiken overal pompoenen op. Zowel voor de allerjongsten als voor de alleroudsten.

Praktisch: geopend van 11u30 tot 18u00, Nocturnes van 11u30 tot 17u00 | Gratis
Horrorfactor: 

 

Verder zullen er ook nog speciale evenementen zijn tijdens de halloweenperiode:

Halloween 2016 | Avondopeningen

1. Halloween nocturnes

Op 22, 29, 30 & 31 oktober en 1, 4 & 5 november 2016 nocturnes plaatsvinden waarbij het park extra lang geopend is (tot 23u) en de dag/nacht afgesloten wordt met vuurwerk!

2. Terror Night

Voel jij je nog steeds op jouw gemak bij het vallen van de avond? Denk dan maar gauw anders. Op 28 oktober 2016 van 18u. tot 23u. zullen al jouw ergste nachtmerries uitkomen tijdens de Terror Night. Een verlaten park, honderden monsters en talloze gruwelijke spookhuizen zullen zelfs de stoersten onder jullie doen schreeuwen als een meisje. Nog steeds overtuigd dat je het aandurft? Zorg dan dat jij één van de weinigen bent die deze exclusieve Halloween ervaring kan meemaken.

Terror Night, dat is een hele avond gruwelijk veel angst en plezier voor één prijs. Je hebt exclusieve toegang tot het park, eten en drinken à volonté*, gratis toegang tot alle spookhuizen, korting in de shops en ook de parking is inbegrepen. Maar let op, wees er snel bij want het aantal tickets is beperkt. Op die manier maken we het extra griezelig en zorgen we ervoor dat geen enkel monster jou zal mislopen.

Terror Night is geen normale openingsdag van het park. Tickets voor deze exclusieve avond zijn enkel online verkrijgbaar. Andere tickets en abonnementen geven geen toegang tot de Terror Night.

Halloween 2016 | Praktisch (prijzen, openingsuren...)

Tickets

Je hebt een gewoon regulier dagticket nodig om Walibi Belgium tijdens de halloweenperiode te bezoeken. Tijdens de nocturnes kost dat €39 aan de kassa, de andere dagen kost het €36,5 per ticket aan de kassa ter plekke. Tijdens de hoogdage van Halloween, op 31/10 en 1/11 koste een ticket uitzonderlijk €41,5! Voor de Terror Night heb je een speciaal avondticket nodig dat je kan aankopen voor €99 per stuk (momenteel promo voor €85).

Enkele spookhuizen zijn betalend: Mine Blast en Lumberjack kosten €5 per bezoek en Asylum en Villa 13 kosten €3 per bezoek.

Als je all inclusive wilt gaan, kan je een R.I.P. Pass kopen. Deze pass kost €47,50 op 31/10 & 01/11, €42,50 tijdens de andere nocturnes, €25 buiten de nocturnes. Hierbij heb je volgende voordelen: 1 x versnelde toegang tot alle spookhuizen // 1 x gratis toegang tot Mine Blast, Lumberjack, Asylum en Villa 13 // 5 x versnelde toegang tot een attractie naar keuze // 1 x toegang tot Blood Bar en 1 gratis drankje // 10% korting in de shops.

Openingsuren

Walibi Belgium wordt vanaf 15 oktober tot en met 6 november 2016 opnieuw ondergedompeld in een halloweensfeertje. Op volgende data is het park geopend:

15, 16 oktober & 23 oktober en 2, 3 en 6 november: geopend van 10u t.e.m. 18u.
22, 29, 30 & 31 oktober en 1, 4 & 5 november 2016: geopend van 10u t.e.m. 23u (nocturne).
28 oktober 2016: geopend van 18u t.e.m. 23u (terror night).

Meer info...

Als je nog meer wilt te weten komen, of voor de volledigheid, kan je terecht op de officiële website van Walibi Belgium.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Walibi Belgium // Foto's: © Walibi Belgium